Actionarii asiguratorilor din Romania vor miza pe profit din 2009

Marti, 20 Mai 2008, ora 14:37
1056 citiri
Actionarii asiguratorilor din Romania vor miza pe profit din 2009

Actionarii societatilor de asigurare din Romania vor pune presiune pe profit incepand cu anul viitor, iar competitia dintre asiguratori se va reduce semnificativ in conditiile in care nu se urmareste doar cota de piata, a spus directorul general Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu."Va fi un moment extrem de dificil atunci cand majoritatea societatilor de asigurare din Romania se vor concentra pe profit, in contextul in care cea mai simpla modalitate de a trece pe profit este majorarea cotatiei de prima", a mentionat seful Allianz Tiriac. El a adaugat ca unii asiguratori au marit deja cotatiile de prima, iar aceasta majorare "nu poate continua la nesfarsit, intrucat am depasit nivelul suporabilitatii financiare din partea clientilor".


Directorul general al Allianz-Tiriac considera ca "asiguratorii ar trebui sa-si controleze cheltuielile, mai ales cele cu daunele, care au ponderea cea mai mare intr-o societate de asigurari". Constantinescu a mentionat ca este nevoie de un control al daunelor sau de majorarea primelor pentru ca o societate care a inregistrat pierderi sa treaca pe profit, in conditiile in care nivelul de prima in Romania este la nivelul tarilor din vest, chiar peste acest nivel.


El considera ca Ministerul Finantelor ar trebui sa ofere facilitati fiscale la incheierea politelor de asigurari de viata pentru ca aceasta piata sa creasca substantial. Constantinescu a explicat ca, in tari precum Slovacia, Cehia sau Ungaria, astfel de facilitati au condus la un "boom" pe piata asigurarilor de viata.


Constantinescu a mai spus ca piata romaneasca a asigurarilor se confrunta in prezent cu problema rezervelor. "Este o subrezerva cronica a pietei", a mentionat seful Allianz-Tiriac.


Societatile de asigurare din Romania au afisat o pierdere neta de 253 milioane lei (circa 75,8 milioane euro) anul trecut, potrivit datelor Comisiei de supraveghere a Asigurarilor (CSA). Piata asigurarilor a afisat prime brute subscrise de circa 2,38 miliarde lei (645,25 milioane euro) in primul trimestru din acest an.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...