Afacerile Allianz in Romania, in declin

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 13:55
1483 citiri
Afacerile Allianz in Romania, in declin

Grupul german Allianz a inregistrat prime brute subscrise de 142 milioane de euro in Romania pe segmentul de asigurari generale in primele noua luni, in scadere cu 18,8% fata de perioada similara din 2010, in vreme ce profitul operational a scazut la 1 milion euro, se arata in raportul grupului.

In primele noua luni din 2010, Allianz a inregistrat in Romania prime prime brute subscrise de 175 milioane euro pe segmentul de asigurari generale si un profit operational de 2 milioane euro.

Pe segmentul de asigurari de viata, primele brute subscrise au urcat cu 1 milion de euro, la 17 milioane de euro, in primele noua luni, in vreme ce profitul operational a scazut la 1 milion de euro, de la 2 milioane euro in acelasi interval al anului trecut, se mai arata in raportul companiei.

Grupul Allianz este prezent pe piata romaneasca de asigurari prin Allianz-Tiriac Asigurari, care a inregistrat anul trecut venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 1,03 miliarde de lei, in scadere cu circa 20% comparativ cu anul anterior, dar si pe piata pensiilor private, prin Alianz-Tiriac Pensii Private.

#Allianz asigurari generale, #scadere vanzari Allianz Romania , #Profit