Noua societati de asigurare ne vor vinde RCA la preturi complet liberalizate

Sambata, 16 Decembrie 2006, ora 17:30
867 citiri
Noua societati de asigurare ne vor vinde RCA la preturi complet liberalizate

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), reunit in sedinta in data de 14 decembrie 2006, a aprobat mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto valabile de la 1 ianuarie 2007 pentru mai multe societati de asigurare, informeaza Comisia pentru Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Societatile sunt Omniasig, Asigurarea Romaneasca - Asirom, Unita, BT Asigurari Transilvania, Generali Asigurari, BCR Asigurari, Asiban, Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra SA si Allianz Tiriac Asigurari SA, iar hotararea de mentinere a autorizatiilor de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila a autovehiculelor, incepand cu anul 2007, a fost luata ca urmare a constatarii ca acestea indeplinesc conditiile prevazute in Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr.113133/2006 (publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 06 decembrie 2006).

In conformitate cu prevederile art. 18 alin.(2) din Normele mentionate, asiguratorii care au fost autorizati de CSA sa practice asigurarea obligatorie RCA, inainte de intrarea in vigoare a acestor norme au obligatia sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA.

Cererile de mentinere a autorizatiei, insotite de documentatia prevazuta de norme, se solutioneaza in termen de cinci zile de la inregistrarea acestora la registratura CSA. Prin decizia presedintelui CSA, emisa in baza hotararii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, se certifica autorizatia anterioara pentru practicarea asigurarii obligatorii RCA.

Tarifele de prima practicate pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto sunt complet liberalizate, acestea fiind stabilite in exclusivitate de catre societatile de asigurare autorizate.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)