De ce tine cont asiguratorul atunci cand incheie o polita pentru asigurarea locuintei

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 09:43
1436 citiri
De ce tine cont asiguratorul atunci cand incheie o polita pentru asigurarea locuintei

Principalele lucruri de care tine cont un asigurator cand incheie o polita pentru un apartament sau o casa sunt materialul de constructie al acestora si amplasamentul. Mai este importanta zona seismica din care face parte orasul respectiv.

Daca ar fi sa luam ca exemplu un apartament intr-un bloc construit din prefabricate de beton armat, in anul 1985, cu pachet de riscuri uzual solicitat (incendiu, trasnet, explozie, catastrofe naturale, fenomene atmosferice) si plata primei de asigurare s-ar face in rate trimestriale, costurile s-ar diferentia.

Astfel ca, polita va costa un anumit procent din costul locuintei. "In Cluj, polita va fi 0,10% din pretul imobilului, in Hunedoara - 0,12%, in Pitesti - 0,14%, iar in Bucuresti - 0,16%", spun reprezentantii Uniqa Romania, citati de Evenimentul Zilei. In principiu, daca In Cluj apartamentul costa 100.000 de euro, polita va ajunge la un pret de 100 de euro pentru un an.

La Allianz Tiriac Asigurari conteaza si incadrarea in zona cu expunere la riscul seismic. Acesta fiind categorisit ca redus, mediu sau ridicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prima, # asigurare, # locuinta, # asiguratori , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari