Cum sa nu ramai cu masina blocata in service dupa accident, daca ai Casco

Joi, 18 Februarie 2010, ora 09:13
1786 citiri
Cum sa nu ramai cu masina blocata in service dupa accident, daca ai Casco

Tot mai multi dintre soferii implicati intr-un accident prefera sa isi repare masina pe polita Casco decat sa apeleze la polita RCA, de raspundere civila auto obligatorie, a soferului vinovat. Motivul este simplu. Asa au garantia ca li se plateste integral reparatia si in plus nu mai pierd atat de mult timp in service-uri. Cu toate ca asiguratorilor nu le convine aceasta practica, pentru ca raman cu cheltuieli neacoperite, brokerii de asigurari le recomanda clientilor lor sa recurga la asemenea "artificii" permise. 

"Eu ii sfatuiesc pe clientii mei sa isi repare masina lovita de un tert pe polita lor Casco, nu pe RCA-ul soferului vinovat. Totul este legal", a declarat pentru Gandul Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR). El ne-a explicat ca la reparatiile pe RCA se foloseste o grila de uzura in functie de care se calculeaza valoarea reparatiilor.

"Sa spunem ca o masina are un grad de uzura de 40%. Ea a costat 9.000 euro iar acum pretul ei este 6.000 euro. Daca reparatiile costa 8.000 euro, primesti reparatii doar de 6.000 euro, pe baza politei RCA. Cu polita Casco, la aceeasi masina, iti deconteaza integral reparatiile de 8.000 euro, iar in cazul in care masina a fost lovita de un tert, firma ce a emis Casco face regresie catre firma ce a eliberat RCA-ul soferului vinovat si isi recupereaza 6.000 euro. Restul de 2.000 euro reprezinta pierdere pentru firma ce a emis Casco", spune Andriescu.

Reprezentantii companiilor de asigurari au confirmat ca nu incurajeaza asemenea practici. "Au loc asemenea practici (reparatii pe Casco pentru masini lovite de terti, nu pe RCA), mai ales in cazul in care firma ce a emis asigurarea RCA are renume ca nu prea achita facturile pentru reparatiile facute de catre service-uri. Mie nu imi convine, pentru ca asta inseamna si mai multe complicatii, si mai multi bani cheltuiti", a declarat pentru Gandul Cristian Constantinescu, directorul general de la Allianz-Tiriac Asigurari.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#service, # accident, # casco, # rca , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari