CSA: Capital&Alliance incearca sa manipuleze opinia publica

Luni, 06 Iulie 2009, ora 17:59
1201 citiri
CSA: Capital&Alliance incearca sa manipuleze opinia publica

Autoritatea de supraveghere a pietei asigurarilor a precizat, luni, ca instantele judecatoresti au respins actiunile formulate de brokerul de asigurari Capital&Alliance impotriva deciziei de a interzice temporar activitatea brokerului, pe care il acuza de incercare de manipulare a opiniei publice, informeaza NewsIn.

"Pe cale de consecinta, decizia autoritatii de supraveghere este temeinica si legala", se spune in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Precizarile CSA vin ca reactie la un comunicat publicat luni dimineata de Capital&Alliance Insurance Broker, care sustinea ca CSA nu isi exercita corespunzator rolul de control al pietei asigurarilor si ca ar favoriza asiguratorul Allianz Tiriac, cu care brokerul este in conflict.

Allianz-Tiriac a cerut in instanta, la sfarsitul lui februarie, declansarea procedurii de faliment a brokerului de asigurari, motivand ca acesta a incasat primele sau unele rate de prima de la asiguratii Allianz-Tiriac fara a deconta integral sumele incasate.

Capital&Alliance sustine, insa, ca 1.500 de clienti ai sai au platit in ultimii patru ani prime de peste 500.000 euro catre Allianz-Tiriac, dar politele nu puteau fi valabile din cauza erorilor de soft si a inregistrarii necorespunzatoare a veniturilor in contul tehnic al asiguratorului.

Autoritatea de supraveghere a pietei asigurarilor acuza brokerul Capital&Alliance ca incearca sa foloseasca "tehnici de manipulare a opiniei publice" inca din februarie 2009 si aminteste ca exista o sentinta irevocabila de respingere a cererii inaintate de Capital&Alliance.

Astfel, Curtea de Apel a respins cererea inaintata de Capital&Alliance de suspendare a executarii Deciziei nr.32/2009 - de a interzice temporar activitatea firmei - a CSA, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul brokerului de asigurari impotriva hotararii Curtii de Apel, "facand astfel ca sentinta sa devina irevocabila".

Potrivit unui document al CSA publicat in Monitorul Oficial, brokerul Capital&Alliance avea inregistrate prime de asigurare incasate si nevirate societatii de asigurare in valoare de 357.606 lei, care rezulta si din datele inscrise in balanta de verificare a acestuia la data de 30 septembrie 2008.

Pentru solutionare pe cale amiabila, Allianz-Tiriac Asigurari a stabilit mai multe intalniri, insa fara niciun rezultat, se mai arata in document.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#activitate, #asigurari, #broker, #instanta, #judecatoreasca , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari