Cel putin 5% dintre clientii care au incheiat polite RCA au primit "malus"

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 14:11
1678 citiri
Cel putin 5% dintre clientii care au incheiat polite RCA au primit "malus"

Cel putin 5% dintre clienti care au incheiat polite de asigurare de raspundere civila auto (RCA) au primit "malus", pe fondul daunelor multiple inregistrate, sustin reprezentantii companiilor de asigurari, potrivit NewsIn.

"La nivelul pietei romanesti de asigurari, 5-6% dintre clienti au fost 'malusati', avand in vedere daunele multiple inregistrate", a declarat miercuri directorul de comunicare al Allianz-Tiriac Asigurari, Marius Onofrei, la un semminar organizat de Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor (APPA) si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Directorul general al EuroIns Romania, Alin Bucsa, a precizat ca, in cazul companiei pe care o conduce, numarul clientilor cu "malus" se ridica la circa 6%.

"Efectul pozitiv al sistemului bonus-malus se va vedea in timp, probabil incepand cu 2011", a afirmat Bucsa.

In cazul companiei Asirom, ponderea clientilor care au primit malus se ridica la 5-6%, sub asteptarile initiale, a mentionat Catalin Stroe, directorul de vanzari al companiei.

Asiguratorii au aplicat sistemul bonus/malus pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) emise de la 1 ianuarie 2010, astfel ca un sofer fara daune in 2009 beneficiaza de o reducere de 10% la o polita incheiata pe o perioada de un an.

In schimb, soferii cu mai multe accidente la activ vor plati o prima mai mare cu pana la 200%.

Sistemul bonus/malus este format din categoria de baza B0, 14 clase de bonus si 8 clase de malus.

Clasa B0 este atribuita unui asigurat nou, fara istoric in asigurare, se mentioneaza in document.

Pentru aplicarea unui malus sunt luate in calcul evenimentele pentru care a fost platita cel putin o dauna in perioada de referinta, in care se retine responsabilitatea totala sau partiala a conducatorului auto, indiferent cine a condus vehiculul la momentul producerii accidentului, indiferent de modul de protocolare a acestuia, prin procesul verbal intocmit de politie ori prin constatare amiabila de accident. 

Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
Ușile de garaj reprezintă o îmbinare între calitate și design. Pentru a te asigura că aceste caracteristici sunt bifate, Alexiana Group, cu o experiență de aproape trei decenii, îți...
#clienti, #malus, #polite, #rca , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari