Asigurarea obligatorie a caselor, amanata

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 10:00
1758 citiri
Asigurarea obligatorie a caselor, amanata

Firmele de asigurari nu se inghesuie sa infiinteze compania care va gestiona programul, motivul fiind banii cu care trebuie sa cotizeze. 

"Maine (astazi - n.r.), guvernul ar putea aproba un proiect de ordonanta de urgenta prin care va fi stabilit un nou termen. Principalul motiv consta in faptul ca firmele de asigurari nu participa la Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID)", ne-au precizat sursele. Pana in prezent, doar Ardaf, Generali si Astra au anuntat ca actionarii au aprobat participarea la constituirea PAID.

Sorin Baltasiu, director suport de vanzari pe tara al Allianz Tiriac Asigurari este de parere ca nici 1 ianuarie 2010 nu pare un termen veridic pentru aplicarea noilor asigurari obligatorii. La fel, nu se stie nimic despre preluarea caselor care din punct de vedere al inundatiilor nu mai reprezinta un risc, ci o certitudine.

Potrivit informatiilor date de CSA, daca o persoana vinde o locuinta asigurata, este obligata sa inmaneze polita de asigurare impotriva dezastrelor (PAD) persoanei care devine proprietara a acesteia. Totodata o persoana care detine o asigurare facultativa a locuintei pentru riscurile prevazute de aceasta lege are obligatia ca, la data expirarii acesteia, dar nu mai tarziu de 31 decembrie a primului an de aplicare a legii, sa incheie asigurarea obligatorie.

#Asigurare obligatorie, # case, # bani, # paid, # dezastre , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari