Allianz-Tiriac refuza sa plateasca asigurarile, pe motiv de criza

Luni, 02 Februarie 2009, ora 11:08
1700 citiri
Allianz-Tiriac refuza sa plateasca asigurarile, pe motiv de criza

Din ce in ce mai multi romani nu-si mai incaseaza banii pe asigurari deoarece companiile refuza sa plateasca daunele, din cauza crizei financiare.

Una dintre aceste companii este Allianz-Tiriac Asigurari, scrie Gardianul.

Contextul

 1. Desi clientii aveau polite CASCO valabile la momentul accidentului, acestia nu au reusit sa-si recupereze banii nici macar dupa ce au castigat in instanta. Une xemplu este cel al companiei Inter Medico Servicii din Bucuresti, care avea asigurat un autoturism Volkswagen Polo, pentru avarii si furt. In ianuarie 2009, chiar inainte de plata celei de-a doua rate CASCO, autoturismul a fost implicat intr-un incident cu pagube minore. Asiguratorul a refuzat insa sa plateasca motivand  ca prima rata s-a platit cu o intarziere de doua saptamani.

2. Un client din Drobeta Turnu-Severin detine un Ford Mondeo asigurat inca din martie 2007. La jumatate de an, este implicat intr-un accident in urma caruia masina este lovita pe toate partile. Asiguratorul, tot Allianz-Tiriac, sustine ca masina poate fi reparata si ii recomanda clientului un service din Timisoara. Desi cat de cat reparata, masina nu ar fi reprezentat un pericol in trafic. Asiguratul a refuzat sa ridice masina din service apoi a incercat o mediere prin intermediul Agentiei pentru Protectia Consumatorului, cazul ajungand, in cele din urma, in instanta.

Tribunalul a hotarat ca societatea asiguratoare este obligata sa plateasca daunele totale, din care sa scada contravaloarea primelor de asigurare pana la sfarsitul politei. Allianz-Tiriac a platit, in cele din urma.

Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze acesta cazuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asiguratori, #criza, #daune, #plata, #refuz , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari