Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Allianz-Tiriac Asigurari: majorare de capital social cu 40%

Allianz-Tiriac Asigurari: majorare de capital social cu 40%

Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu 27,8 milioane lei, la 94,4 milioane lei, prin incorporarea a circa 94% din profitul net obtinut de companie anul trecut, a anuntat joi compania, potrivit Newsin. 

Inainte de majorare, Allianz-Tiriac Asigurari avea un capital social de 66,6 miloane lei.

"Operatiunea a fost inregistrata la Registrul Comertului, anterior ea fiind aprobata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor", se arata in comunicat. Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in anul financiar 2009 un profit net de peste 29,6 milioane lei.

"La fel ca si in anii precedenti, cea mai mare parte din aceasta suma a fost pastrata in conturile societatii de asigurari - de aceasta data prin incorporarea in capitalul social al companiei a circa 27,8 milioane lei - in vederea sustinerii planurilor de dezvoltare a companiei.

Aceasta abordare certifica, o data in plus, angajamentul actionarilor de a contribui la cresterea valorii afacerii Allianz-Tiriac pe termen lung", se mai arata in comunicat.

In ultimii cinci ani, capitalurile proprii ale societatii s-au multiplicat de aproape cinci ori, de la o valoare de 111 milioane lei la sfarsitul lui 2004, la 537 milioane lei in decembrie 2009. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1795 ori
Citeste mai multe despreallianz tiriac asigurari capital social