Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Allianz-Tiriac Asigurari a afisat pentru T1 afaceri in scadere cu 4,5%

Allianz-Tiriac Asigurari a afisat pentru T1 afaceri in scadere cu 4,5%

Allianz-Tiriac Asigurari a realizat in primul trimestru al acestui an venituri din prime brute subscrise de 351,3 milioane lei (circa 82 milioane euro), in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor neauditate publicate luni de companie, conform Newsin.

Reprezentantii companiei apreciaza ca volumul afacerilor societatii a evoluat in acelasi sens cu tendinta inregistrata la nivelul intregii piete de asigurari care, foarte probabil, va evidentia o contractie a veniturilor din prime brute subscrise, se mentioneaza in comunicat.

"La fel ca intreaga piata a asigurarilor, resimtim efectele crizei, insa suportam mult mai bine presiunile generate de deteriorarea conditiilor de piata", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu, citat in comunicat.


Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 7,4%, pana la 27,8 milioane lei, comparativ cu 25,9 milioane lei in primele trei luni din 2008. Cresterea a fost sustinuta de evolutia vanzarilor de produse de asigurari de viata traditionale, potrivit companiei.


In ce priveste activitatea de asigurari generale, veniturile din prime brute subscrise s-au redus cu 5,4% in primul trimestru, pana la 323,5 milioane de lei, de la 341,9 milioane lei in primele trei luni din 2008.


Clasele de asigurari auto, care detin ponderea principala in portofoliul de asigurari generale, au evoluat diferit.


Astfel, pe segmentul Casco, veniturile din prime au scazut in primul trimestru cu 2,2%, pana la 182,5 milioane lei, in timp ce subscrierile de polite RCA au crescut cu 1 milion lei (1,4%), pana la 68,7 milioane lei.


Compania subliniaza ca stoparea dezvoltarii parcurilor auto genereaza o reducere a cererii de polite noi Casco, iar denuntarea unui numar tot mai mare de contracte de leasing determina rezilierea inainte de scadenta a politelor de asigurare de avarii si furt corespunzatoare.


"Acestea sunt principalele motive care au dus la usoara scadere a volumului de prime brute subscrise pe clasa de asigurari Casco", se spune in comunicat.


Cresterea de pe segmentul politelor RCA "este rezultatul direct al programului de ofertare segmentata dezvoltat de companie", mentioneaza asiguratorul.


Din activitatile de asigurari generale si de viata, Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 5,2 milioane lei, din care 3,1 milioane lei pe segmentul asigurarilor generale si 2,1 milioane lei din asigurarile de viata, potrivit datelor preliminare, calculate in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate.


Anul trecut, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat un profit brut de 35,23 milioane lei, in scadere cu 16% fata de 2007, arata rezultatele financiare auditate.


Compania si-a majorat substantial anul trecut provizioanele aferente debitelor, ce reprezinta rate de prime neincasate, anticipand o reducere a solvabilitatii unora dintre clientii companiei.


De asemenea, Allianz-Tiriac a majorat provizioanele create in legatura cu drepturile de incasare a regreselor.


Primele brute subscrise de Allianz-Tiriac din activitatile de asigurari generale si de viata au insumat 1,38 miliarde lei in 2008, in crestere cu 12,1% (150 milioane lei) fata de anul anterior.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1529 ori