Turoperatorii vor sa reia charterele spre Egipt din martie

Marti, 01 Februarie 2011, ora 15:10
2425 citiri
Turoperatorii vor sa reia charterele spre Egipt din martie

Agentiile de turism care au avut zboruri charter spre Egipt vor sa reia cursele din lunile martie-aprilie, sustinand ca cererea pentru aceasta destinatie nu se va diminua semnificativ, si incearca sa-i convinga pe hotelierii egipteni sa reduca tarifele cu pana la 40-50%, informeaza Mediafax.

Agentia de turism Calibra din Cluj, prin intermediul careia au vizitat Egiptul anul trecut peste 3.000 de turisti romani, a amanat pentru luna martie charterul pe care voia sa-l opereze incepand din 15 februarie.

Martin Bikfalvi, directorul general al Calibra, spune insa ca va relua zborurile spre statiunea Hurghada din Egipt incepand din luna martie.

"In Egipt au mai fost atentate si tot au fost cereri. Chiar astazi am avut 12 rezervari pentru Hurghada, pentru luna aprilie. O astfel de vacanta costa in medie 450 de euro, cu zborul si cazarea incluse", a spus Bikfalvi.

El a adaugat ca in urma evenimentelor, agentiile de turism ar putea obtine reduceri la cazarea din partea hotelierilor egipteni, care vor dori sa relanseze cererea.

Nici Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, nu este pesimist, desi va anula vacanta programata pentru un grup de turisti programat sa plece in Egipt pe 19 februarie.

"Avem in plan ca din martie sa reluam excursiile. Niciodata destinatii istorice importante, precum Egipt sau Grecia, nu vor disparea, pentru ca sunt foarte puternice brandurile", a afirmat Burcea, adaugand, la randul sau ca, in conditiile date, va negocia tarife mai mici la cazare.

Si Mircea Vladu, directorul general al agentiei Prestige Tours, prin intermediul careia au ajuns anul trecut in Egipt cateva mii de turisti, asteapta ca hotelierii egipteni sa coboare preturile cu pana la 40-50%.

"Noi speram in reluarea curselor spre Egipt din primavara dar, daca nu se va intampla asa, vom reorienta turistii catre destinatii precum Turcia sau Cipru", a spus Vladu.

Potrivit turoperatorilor, anul trecut au vizitat Egiptul circa 15.000 de turisti romani.

Revolta populara, declansata in Egipt pe 25 ianuarie provoaca ingrijorare in capitalele din intreaga lume.

Numeroase agentii de turism au suspendat plecarile catre Egipt, in plin sezon turistic, iar Arabia Saudita, Libia, Libanul, India, Grecia, Turcia, Irakul si Azerbaidjanul au organizat curse speciale pentru a asigura repatrierea cetatenilor lor.

Peste 100 de persoane au murit in Egipt in sase zile de manifestatii violente menite sa rastoarne administratia condusa de presedintele Hosni Mubarak.

In absenta fortelor de ordine, mai multe cartiere din Cairo s-au confruntat cu valuri de jafuri, iar locuitorii au infiintat comitete cetatenesti, inarmandu-se cu bate si bare de fier, pentru a preveni eventualele atacuri.

Si ministerul roman de Externe a recomandat evitarea calatoriilor in Egipt, avand in vedere ultimele evolutii din aceasta tara, motivand ca eliberarea de catre demonstranti a unor arestati si condamnati determina pericole suplimentare.

Ambasada Romaniei la Cairo a primit aproximativ 270 de apeluri de la cetatenii romani care solicita informatii, fara ca acestia sa solicite, insa, sprijin pentru evacuare sau repatriere. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#agentiile de turism, #revolta populara, #egipt, #turisti, #chartere , #stiri Alin Burcea