Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Burcea: Turismul romanesc are nevoie de o promovare concreta nu de actiuni de imagine

Burcea: Turismul romanesc are nevoie de o promovare concreta nu de actiuni de imagine

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) a declarat joi ca turismul romanesc are nevoie de o promovare concreta nu de actiunile de imagine ale ministrului Udrea,informeaza Newsin.

"E bine sa fii preocupat si de actiunile de imagine, nu stiu daca de imaginea ta sau a Romaniei insa turismul romanesc are nevoie de masuri de promovare clare, concrete si simple. Noi avem nevoie de alte lucruri, nu de semnarea unui protocol cu rusii care sa aduca turisti in tara in 2010-2011. Criza este acum, nu in 2015", a declarat vicepresedintele ANAT, Alin Burcea.

Potrivit acestuia, bugetul de promovare al Ministerului Turismului este unul semnificativ comparativ cu fondurile alocate in acest scop in anii anteriori.

"Sunt foarte multe actiuni de imagine. Este foarte bine ca doamna ministru joaca tenis cu Ilie Nastase in fata Primariei din Paris si ca vine in Delta Printul de Monaco. Totusi, daca vin toti din Monaco in Delta, in trei saptamani i-am terminat (...). Sigur, doamna Udrea este cea mai frumoasa ministra a turismului de pana acum, ca nu o puteti compara cu domnul Agathon, care e barbat si e urat", a declarat vicepresedintele ANAT.

ANAT propune ministerului reinfiintarea Organizatiei Nationale a Turismului (ONT), organism care ar trebui sa se ocupe de promovarea Romaniei ca destinatie turistica.

"Nu statul trebuie sa faca promovarea Romaniei, ci un parteneriat public-privat, format din Ministerul Turismului si asociatiile profesionale. S-a vazut ce prost administrator este statul", a declarat presedintele ANAT, Corina Martin.

Reprezentantii agentiilor de turism propun Ministerului Turismului mai multe masuri pentru stimularea turismului autohton, printre care acordarea de sprijin agentiilor pentru participarea la targurile de turism din Romania si cofinantarea materialelor de finantare pentru incoming de catre minister in proportie de 50%.

De asemenea, agentiile solicita MT si infiintarea unui departament de turism de afaceri.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1800 ori