Burcea: declaratiile ministrului Turismului discrediteaza litoralul

Luni, 05 Iulie 2010, ora 18:41
2219 citiri
Burcea: declaratiile ministrului Turismului discrediteaza litoralul

Declaratiile Elenei Udrea discrediteaza litoralul, sustine prim vicepresedintele ANAT, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro, adaugand ca in ultimii doi ani nu s-a mai facut nicio investitie in promovarea destinatiilor interne, precum litoralul sau muntele.

“Daca ministrul turismului spune ca litoralul e prost, se creeaza o imagine proasta si lumea nu se mai duce. Litoralul este acelasi, nu s-a schimbat de acum 2 sau 3 ani’’, explica Burcea.

In ceea ce priveste efectele majorarii TVA asupra  turismului romanesc, oficialul ANAT spune ca "turismul nu poate sa mearga mai prost de atat."

Burcea adauga ca turismul in Romania nu merge rau neaparat din cauza majorarii TVA-ului, ci din cauza faptului ca a scazut puterea de cumparare a romanului in general, pentru ca cei din conducerea ministerului turismului nu sunt interesati aproape deloc de partea de turism intern.

"Nu se cheltuieste un leu de doi ani de zile pentru promovarea muntelului, sau pentru promovarea litoralului. Sunt incasari din ce in ce mai mici’’.

La aceasta situatie contribuie si perceptia generala asupra economiei.

"Cand ministrul de Finante iese pe post si spune ca lucrurile vor merge  din ce in ce mai prost, atunci romanul stie ca o sa fie si mai rau", adauga prim vicepresedintele ANAT.

Referitor la majorarea TVA, Burcea a declarat ca agentiile de turism nu vor creste  preturile si vor suporta diferenta de 5 procente rezultata din majorarea TVA-ului, adaugand  ca TVA-ul special aplicat la hotelurile din Romania, de 9%, ramane neschimbat.

In ceea ce priveste ofertele speciale, Alin Burcea a declarat ca alte oferte mai speciale, decat cele "foarte speciale, de pomana" nu vor fi.

Preferintele romanilor ca tendinta, in 2010, sunt  pentru destinatiile externe, sustine prim vicepresedintele ANAT, care considera ca tendinta a fost formata de presa si de declaratiile ministrului Turismului, care discrediteaza litoralul romanesc.

Turismul intern ramane foarte afectat, iar in ultimele trei luni s-au inregistrat scaderi mari la vanzarile de pachete turistice.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, a declarat ca hotelierii si patronii restaurantelor de pe litoral nu au majorat preturile, dupa ce Guvernul a stabilit ca noua cota de TVA sa fie de 24%.

"Ne aflam in cel mai greu moment parcurs de economia romaneasca, va scadea cu 30-40 puterea de cumparare a romanului, ori vacanta nu este pe primul loc atunci cand ne facem bugetul in familie, nu renuntam la mancare, nu renuntam la cheltuielile pentru copil, dar s-ar putea sa luam in calcul o eventuala renuntare la vacante", a declarat luni, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin.

Corina Martin a mai spus ca turistii care au platit avansul inainte de majorarea TVA nu trebuie sa se teama ca vor plati mai mult pentru sejur.

ChatGPT, la un an de la lansare: Aplicația a fost instalată de 110 milioane de utilizatori și a încasat aproape 30 de milioane de dolari
ChatGPT, la un an de la lansare: Aplicația a fost instalată de 110 milioane de utilizatori și a încasat aproape 30 de milioane de dolari
OpenAI aniversează un an de când a lansat ChatGPT şi a dat startul a ceea ce mulţi numesc o revoluţie care va schimba radical multe domenii, inclusiv existenţa oamenilor. ChatGPT a fost...
2024 în predicțiile experților despre evoluția economiei globale, alegerile din Marea Britanie și SUA și deznodământul războiului din Ucraina
2024 în predicțiile experților despre evoluția economiei globale, alegerile din Marea Britanie și SUA și deznodământul războiului din Ucraina
Pentru 2024, specialiștii în prognoză economică și geo-politică se așteaptă la alegeri care vor favoriza Partidul Laburist în Marea Britanie, o rezoluție a războiului din Ucraina care nu...
#anat, #burcea, #litoral, #turisti, #tva , #stiri Alin Burcea