Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAT vrea trei euro pentru fiecare turist strain cazat la cinci stele

ANAT vrea trei euro pentru fiecare turist strain cazat la cinci stele

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) solicita Ministerului Turismului sa plateasca agentiilor trei euro pentru fiecare turist strain cazat in hoteluri de cinci stele, precizeaza NewsIn.

Prima pentru incoming ar urma sa varieze intre unu si trei euro in functie de clasificarea unitatii hoteliere. Astfel, pentru turistii straini cazati la hoteluri de una-doua stele, agentiile de turism ar urma sa primeasca de la Ministerul Turismului cate un euro pe innoptare.

Pentru fiecare turist strain cazat la hoteluri de trei si patru stele suma ar urma sa creasca la doi euro, in timp ce pentru cazarea la cinci stele se vor plati cate trei euro.

"Pana acum nu s-a luat nicio masura de sprijinire a agentiilor de turism care fac incoming, acele maxim 15-17 agentii care se straduiesc sa aduca turisti straini intr-o tara fara brand si fara imagine", a declarat vicepresedintele ANAT, Alin Burcea.

Potrivit reprezentantului ANAT, acesti bani pe care ministerul ar trebui sa-i plateasca agentiilor de turism ar urma de fapt sa fie dedusi din impozit.

"Pana la urma ce exporti? Exporti mare, soare si poate fete. Nu sunt niste bani pe care sa-i bagi in Goran Bregovici ca sa vina constantenii la mare, ca turisti nu prea am vazut", a adaugat Burcea.

Potrivit unor declaratii anterioare ale ministrului turismului Elena Udrea, o astfel de masura de premiere a agentiilor de turism care aduc straini in Romania ar putea fi introdusa chiar din acest an sau din 2010.

Agentiile de turism au propus, ministerului Turismului, in cadrul Consiliului Consultativ al Turismului ce a avut loc la inceputul lunii iunie, introducerea unei taxe de incoming de aproximativ doi euro pentru fiecare turist strain pe care il aduc in tara, declara, la 3 iunie, ministrul de resort Elena Udrea.


Ministrul turismului a mentionat atunci ca in tarile unde a fost introdusa o astfel de taxa nivelul variaza de la 0,5 euro la 5 euro.

Potrivit oficialului de la turism, daca in Romania vor fi adusi circa un milion de turisti cheltuiala ministerului va fi de doua milioane euro, ceea ce ar reprezenta o investitie rentabila.

Propunerea introducerii unei taxe de incoming a venit din partea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

O alta masura propusa de ANAT presupune reducerea TVA-ului la pachetele de servicii turistice, care pe langa cazare presupun si transport sau masa.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1810 ori
Citeste mai multe despreanat agentii turism comision tichete euro hotel