Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAT va solicita hotelierilor sa mentina tarifele in 2010

ANAT va solicita hotelierilor sa mentina tarifele in 2010

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) spera intr-o redresare a turismului romanesc, atat pe extern cat si pe intern in 2010 si estimeaza o crestere a numarului de turisti cu circa 5% fata de 2009, a declarat, marti, prim-vicepresedintele ANAT, Alin Burcea.

Astfel, potrivit acestuia, cresterea poate fi atinsa prin aplicarea mai multor masuri, una dintre cele mai importante fiind dezvoltarea programelor de early booking, atat pentru intern cat si pentru extern, precum si pentru turismul de munte si cel balneo.

De asemenea, ANAT va incerca in 2010 sa convinga hotelierii, atat din turismul intern cat si din cel extern, sa mentina preturile practicate in 2009.

"Am vorbit cu hotelierii sa facem intr-un fel incat sa incercam o diminuare sau cel putin o stagnare a preturilor, dar si o eliminare a diferentelor mari de pret inregistrate de exemplu in lunile mai si iulie", a mai spus Alin Burcea.

In plus, reprezentantul ANAT a mai spus ca mentinerea Ministerului Turismului si finalizarea Legii turismului sunt doua aspecte care vor incuraja devoltarea turismului anul viitor.

"Am observat in ultimii ani o denaturare a unor zone montane importante, precum Sinaia si Predeal, din cauza evenimentelor de genul conferintelor de presa programate la sfarsitul saptamanii. Desi este o afacere profitabila pentru hotelieri, turistul interesat sa-si petreaca timpul liber la munte nu mai gaseste locuri libere", a spus Burcea.

O alta masura care trebuie implementata din 2010 este dezvoltarea programelor si a ofertelor speciale, prin acordarea unor pachete turistice de genul "platesti cinci nopti si stai sapte".

Totodata ANAT intentioneaza ca in 2010 sa dezvolte conceptul tichetelor de vacanta.

"Acest concept trebuie dezvoltat la adevarata lui valoare, iar in 2010 vom incerca sa scoatem aceste tichete pe piata si speram sa vindem mai multe decat in 2009. In acest an conceptul tichetelor de vacanta a fost gresit inteles de catre companii, iar pentru aceasta vom incerca sa le explicam ca ofera avantaje atat angajatiilor, cat si companiilor, acestea fiind neimpozabile", a mai declarat Burcea.

In aceste conditii, prim-vicepresedintele ANAT spune ca daca aceste masuri vor fi realizate este posibil ca in a doua parte a anului viitor, incepand cu lunile august-septembrie, ca turismul romanesc sa inregistreze o revenire substantiala fata de aceeasi perioada din 2009.

In privinta tour-operatorilor, ANAT nu considera ca vor exista falimente in randul acestora in 2010.

"Agentiile de turism membre ANAT au dovedit ca prin flexibilitate si prin servicii de calitate pot trece cu bine de criza. Vom asista in continuare la crearea de aliante intre agentiile de turism, special pentru pachetele turistice operate cu zboruri charter", au mai spus reprezentantii asociatiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1507 ori