Barroso "asteapta cu nerabdare sa coopereze cu Ponta si Basescu"

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 09:10
2038 citiri
Barroso "asteapta cu nerabdare sa coopereze cu Ponta si Basescu"

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat vineri ca asteapta cu nerabdare sa coopereze "cu prim-ministrul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu pe parcursul urmatorilor ani" pentru a promova reformele necesare.

Presedintele Barroso a facut afirmatia intr-un mesaj de felicitare adresat lui Victor Ponta "pentru victoria sa si a coalitiei USL in alegeri", apreciind ca "poporul roman a facut o alegere clara intr-un mod democratic".

"Presedintele Barroso asteapta cu nerabdare sa coopereze cu prim-ministrul Victor Ponta si presedintele Basescu, pe parcursul urmatorilor ani plini de provocari, pentru a promova reformele necesare, in interesul Romaniei si al Europei", se arata in mesajul sefului executivului comunitar.

Totodata, Barroso saluta angajamentul asumat de toti actorii politici din Romania "in vederea consolidarii statului de drept si respectarii principiului democratic de "checks and balances' (echilibrul puterilor si controlul reciproc)".

La inceputul saptamanii, Jose Manuel Barroso a declarat ca nu vor exista dificultati in a colabora cu primul ministru Victor Ponta, dupa cum a informat Reuters.

"Au fost exprimate de catre noi preocupari cu privire la unele decizii adoptate in Romania, dar cred ca primul ministru Ponta a raspuns preocuparilor noastre si si-a aratat angajamentul de a corecta lucrurile care erau, din punctul nostru de vedere, inadecvate", a afirmat seful executivului comunitar, intr-o declaratie pentru Reuters.

Premierul Victor Ponta a declarat duminica seara, dupa incheierea procesului de vot pentru alegerile legislative in care USL a iesit invingatoare, ca isi doreste ca Romania sa fie un membru activ si respectat al familiei europene si a punctat ca prioritatile noului guvern sunt crearea de locuri de munca, stabilitate fiscala, servicii publice de calitate si justitie sociala.

#cooperare Barroso Romania, #CE reforme Romania, #felicitari Barroso Ponta, #CE Romania stat de drept , #Stiri Alegeri Parlamentare 2012