Fitch: Care sunt avantajele si dezavantajele majoritatii solide a USL

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 17:10
1558 citiri
Fitch: Care sunt avantajele si dezavantajele majoritatii solide a USL

Scrutinul de duminica ar putea avea consecinte atat pozitive, cat si negative asupra sistemului decizional din Romania, prognozeaza Matteo Napolitano, analist in cadrul agentiei de evaluare financiara Fitch.

Majoritatea parlamentara absoluta de care va benefica noul guvern arata ca acesta va putea lua deciziile mai usor si mai eficient. In acelasi timp creste riscul ca el sa considere "ca are libertatea de a lua decizii cu impact major fara o consultare larga", transmite Mediafax.

Astfel, ar putea sa apara o rezistenta la reforme structurale si privatizari, care sunt puncte cheie in acordul cu FMI.

Fitch preconizeaza ca leul se va aprecia in 2013, alegerile neavand un impact major asupra cursului leu - euro, tinand cont ca rezultatele au corespuns estimarilor anterioare.

In legatura cu fortele politice din Romania, postul de televizune BBC constata ca problemele deriva mai ales din "vanitatea principalilor actori politici decat (n.r din) diferentele politice".

In cazul in care Traian Basescu nu-l va numi premier pe Victor Ponta, tara noastra risca o criza constitutionala, asa cum si in trecut "antagonismul a paralizat, uneori, procesul decizional", noteaza BBC.

Presa straina, dupa alegeri: Relatia Ponta - Basescu ramane in centrul atentiei

#rezultate alegeri parlamentare Romania, #curs euro leu alegeri, #alegeri guvern Romania 2012, #majoritate parlamentara Romania 2012, #evolutie economie romania , #Rezultate vot