Blanculescu: Urmeaza o criza si mai dura in 2013, este utila o majoritate puternica

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 17:43
1701 citiri
Blanculescu: Urmeaza o criza si mai dura in 2013, este utila o majoritate puternica

Criza din perioada 2013 - 2014 va fi mult mai dura, iar pentru piete este important sa existe o majoritate puternica, apreciaza consultantul financiar Ionel Blanculescu.

"Impactul s-a vazut astazi (luni, n.r.), asa se urmareste in intreaga lume, a doua zi dupa alegeri... bursa sau cursul de schimb... si vad ca a fost un impact pozitiv, nu a fost un impact negativ, ceea ce confirma faptul ca orice majoritate foarte puternica este bine primita de catre piete, inclusiv de catre pietele nationale, vorbesc despre piata monetara si despre piata de capital", a declarat Blanculescu pentru NewsIn.

Acesta sustine ca "este foarte bine ca exista o majoritate foarte puternica, insa este la fel de bine ca sunt doua ingrediente in aceasta majoritate, respectiv ingredientul de dreapta care este PNL si ingredientul de centru-stanga care este PSD, impreuna cu mediatorul care ar fi Partidul Conservator".

Ionel Blanculescu considera ca in urmatorii doi ani "vom plati cu totii, si UE si noi, pretul dezechilibrelor care s-au acumulat de la momentul inceperii crizei, din 2009", cei patru ani de dezechilibre de pana acum ajungand la "o masa critica".

In acest scop este nevoie de un program de guvernare care sa fie "centrat pe masuri rationale de crestere si relansare economica, dar si de stabilitate bugetara macroeconomica, poate sa creeze perspectivele unei bune traversari a acestei perioade grele", a mai adaugat consultantul financiar.

#Blanculescu rezultate alegeri parlamentare, #Blanculescu guvernare Romania, #Blanculescu criza 2013, #dezechilibre economice Romania , #Rezultate vot