Alegeri Parlamentare 2012: Ce averi au Ponta, Antonescu, Blaga si Ungureanu

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 13:30
2793 citiri
Alegeri Parlamentare 2012: Ce averi au Ponta, Antonescu, Blaga si Ungureanu

Cei mai controversati lideri politici candideaza si la alegerile parlamentare din 2012, dar nu isi disputa Bucurestiul, ci alte orase din tara.

Liderii aliantei politice USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, sau cofondatorii ARD, Mihai Razvan Ungureanu si Vasile Blaga, sunt titularii unor conturi generoase, dar si a mai multe case si terenuri.

Nici averea mentionata de alti politicieni cunoscuti, cum ar fi Elena Udrea, Petre Roman sau Madalin Voicu, nu este de neglijat.

Ponta are un apartament si un teren interavilan

Premierul Romaniei, Victor Ponta, candideaza pentru un nou mandat de deputat in colegiul sase, din judetul Gorj. Ponta are un teren intravilan, de peste 1.300 metri patrati si o casa, in acelasi judet. Premierul mai este proprietarul unei apartament in Capitala.

Alegeri parlamentare 2012: Ce averi au candidatii din Timisoara

Conform declaratiei sale, liderul PSD nu are masina sau colectii de bijuterii, dar este titularul a trei conturi: doua conturi in lei, in valoare totala de peste 60.000 de lei, si unul ce depaseste 15.000 de euro.

Antonescu: masini, bijuterii de 18.000 de euro si cont in coroane daneze

Cofondatorul USL si presedintele Senatului, Crin Antonescu, candideaza pentru un loc de senator in colegiul doi din Teleorman. Antonescu are doua apartamente in Bucuresti, o casa in judetul Prahova si un loc de parcare in Bucuresti. Antonescu a mentionat, in declaratia de avere, trei masini: o Dacie si doua BMW si bijuterii estimate, in total, la 18.000 de euro.

Alegeri Parlamentare 2012: Cat de bogati sunt candidatii pentru Bucuresti

Presedintele Senatului are, la banca, mai mult de 100.000 de euro, un cont de peste 9.400 de lei, aproximativ 8.500 de dolari si un depozit de 8.000 de euro. Antonescu a trecut, in declaratia de avere, si un cont de 231 coroane daneze.

Mihai Razvan Ungureanu are terenuri si apartament in Iasi

Mihai Razvan Ungureanu, fostul premier al Romaniei, are doua terenuri intravilane, unul in judetul Prahova si altul in Voluntari, dar si un teren agricol in apropierea orasului Slobozia. In plus, Ungureanu este proprietarul unui apartament in Iasi si a unei case in judetul Ilfov.

La banca, fostul premier are un cont de 9.880 de euro si aproximativ 11.800 de lei, distribuiti in doua conturi. Directorul SIE a mentionat si un depozit in euro de aproape 2.500 de euro si unul de aproximativ 45.000 de lei.

Udrea a mentionat sapte terenuri si peste 1 milion de lei in conturi

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, candideaza la Camera Deputatilor in colegiul patru din Neamt. Potrivit declaratiei sale de avere, postata pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Udrea are sapte terenuri intravilane, cu suprafete ce variaza intre 81 metri patrati si 5.000 metri patrati, dintre care sase sunt detinute impreuna cu sotul sau, Dorin Cocos.

Al saptelea teren, situat in Bucuresti, este detinut in proportie de 50% de sotii Udrea, cealalta jumatate fiind trecuta pe numele lui Cindea Mariana, co-actionara cu Dorin Cocos in compania Euro Hotels, potrivit Realitatea TV.

Elena Udrea este titulara unui apartament cu o suprafata de 60 metri patrati in Bucuresti si mai detine, impreuna cu sotul sau, inca un apartament, o casa si "doua suprafete construite", in Capitala, asa cum reiese din declaratia sa de avere.

Fostul ministru al Turismului mai are doua automobile, un Fiat 500 si un Mercedes, si bijuterii evaluate la 50.000 de euro. Pe langa aceste bunuri, Udrea a incasat 800.000 de mii de euro, din vanzarea a trei apartamente si a locurilor de parcare aferente fiecaruia.

In ceea ce priveste situatia conturilor bancare, Udrea are aproximativ 1.289.000 de lei, distribuiti in mai multe conturi, un depozit de peste 250.000 de lei si circa 125.000 de euro, in doua conturi.

Blaga este actionar la Banca Transilvania

Vasile Blaga, cofondatorul ARD, si fostul ministru al Administratiei si Internelor (MAI), candideaza pentru un loc de senator in colegiul trei din judetul Timis. Blaga are doua terenuri intravilane, ambele in judetul Bihor, un apartament in Capitala, de peste 200 metri patrati si doua case, ambele in judetul Bihor.

Blaga mai are un BMW si conturi la mai multe banci. Fostul ministru de la MAI are mai mult de 150.000 de lei si 7.500 de euro. Blaga are, in total, depozite ce depaseste 46.470 de lei si un fond de investitii de 68.400 de lei. In plus, Blaga este actionar la Banca Transilvania si la Romexterra.

Petre Roman are trei masini si tablouri de 20.000 de euro

Petre Roman candideaza din partea PNL pentru un loc de deputat in Brasov. El a mentionat, in declaratia de avere, o locuinta in Voluntari, trei masini, tablouri de 20.000 de euro, precum si 48.000 de euro si 68.000 de dolari. Roman mai are trei masini: o Honda, o Lancia si un Land Rover.

Candidatul PNL a mai declarat bijuteriile sotiei, in valoare de 2.000 de euro, dar si tablouri de 20.000 de euro. La banca, fostul premier are doua conturi ambele deschise in 2008, in valoare de 48.000 de euro si 68.000 de dolari.

La rubrica de "Plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate" mentioneaza ca este actionar cu o cota de 50 la suta la societatea Ana&Petrus, pe care tot el a imprumutat-o in nume personal cu 100.000 de euro.

Madalin Voicu are doar bijuterii de 80.000 de euro

Madalin Voicu, candideaza din partea USL intr-un colegiu din Constanta si a declarat ca are bijuterii estimate la 80.000 de euro. Conform declaratiei sale de avere, Voicu nu are apartamente, terenuri sau maisni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri parlamentare 2012, #avere candidati alegeri, #avere ponta, #avere antonescu, #avere ungureanu , #Avere candidati