WSJ: AIG vinde sediul din Japonia cu 1 mld $

Luni, 04 Mai 2009, ora 09:59
1105 citiri
WSJ: AIG vinde sediul din Japonia cu 1 mld $

American International Group (AIG) urmeaza sa vanda sediul central al operatiunilor din Japonia pentru circa un miliard de dolari, catre o companie japoneza de asigurari, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de Wall Street Journal (WSJ).

Momentul incheierii unui acord nu este clar, din moment ce pietele nipone raman inchise pana miercuri pentru o sarbatoare nationala, scrie publicatia, potrivit Mediafax.

Tranzactia ar reprezenta una dintre cele mai mari vanzari de active derulate de AIG pentru a rambursa datoriile guvernamentale create in urma ajutoarelor de stat primite in ultimele luni de la autoritatile din Statele Unite.

Totodata, AIG se apropie de vanzarea companiei de leasing de aeronave International Lease Finance Corp, potrivit WSJ, care citeaza surse apropiate discutiilor.

AIG, cel mai mare asigurator din lume la inceputul lui 2008 dupa capitalizarea de piata, a fost salvat de la faliment in ultimul trimestru al anului trecut printr-un ajutor de stat de 85 miliarde de dolari, extins, pana in prezent, la peste 170 miliarde de dolari.

Grupul deruleaza in prezent o campanie de vanzare de active si operatiuni din intreaga lume pentru a rambursa datoriile c?tre stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, #aig, #japonia, #tranzactie , #stiri AIG