Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Somajul goleste conturile de pensie

Somajul goleste conturile de pensie

In luna august, numarul participantilor din sistemul privat de pensii obligatorii a crescut cu 0,8%, pana la 4.425.383 persoane. Valoarea activelor administrate a cunoscut un avans de 8,5%, pana la 1,85 de miliarde de lei (438 de milioane de euro). Cele mai multe conturi goale sunt ale persoanelor cu varsta sub 35 de ani.

Numarul celor intrati in sistem in luna august prin procesul de aderare continua a fost de 21,4 mii de persoane. Dintre acestea, 18,6 mii de persoane au fost repartizate aleatoriu, adica nu au optat pentru un fond de pensii, fiind distribuiti din oficiu.

Potrivit datelor publicate azi de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in luna august au fost virate contributii pentru 12 fonduri de pensii administrate privat, respectiv AIG, Aripi, AZT Viitorul tau, BCR, BRD, Eureko, ING, KD, OTP, Pensia Viva, Prima Pensie si Vital.

Astfel, ponderea celor care au o pensie privata obligatorie este de aproape 90% din totalul salariatilor din Romania.

Suma contributiilor virate s-a ridicat in luna august la 109,3 milioane de lei. Banii au ajuns in conturile a 3,41 de milioane de participanti.

Contributia medie/participant a ramas neschimbata fata de luna precedenta, cifrandu-se la 25 de lei.

Numarul conturilor goale a continuat sa scada, in luna august acestea reprezentand 8,17% din numarul total de participanti, pana la 394 de mii de persoane.

Cea mai mare parte a conturilor in care nu au fost virate contributii sunt ale unor persoane cu varsta sub 35 de ani (73%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1448 ori
Citeste mai multe desprecontributii pensii somaj sume