Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primele de la AIG depasesc 200 de milioane de dolari

Primele de la AIG depasesc 200 de milioane de dolari

Grupul american de asigurari AIG a platit in total prime in valoare de 218 milioane dolari dupa acceptarea pachetului de salvare din partea guvernului american, potrivit unui oficial de varf din Statele Unite, relateaza BBC.

Documentele obtinute de procurorul general din Connecticut au indicat ca primele acordate de AIG au fost mai mari cu 53 milioane dolari, potrivit Associated Press.

De asemenea, 73 de oameni au primit peste un milion de dolari fiecare, in timp ce cinci persoane au primit mai mult de 4 milioane dolari. Anterior, oficialii SUA anuntasera ca au fost acordate prime de 165 milioane dolari.

Guvernul Statelor Unite a salvat grupul AIG de la faliment printr-un pachet de ajutor de 170 miliarde dolari. Dimensiunile primelor acordate de asigurator de la primirea pachetului de ajutor au dus la reactii furioase din partea oficialilor americani ?i a publicului larg.

Responsabilul cu controlul fondurilor publice acordate bancilor americane, Neil Barofsky, a anuntat recent ca va ancheta primele acordate conducerii asiguratorului AIG. "Potrivit informatiilor preliminare de care dispunem, contractul legat de planul de salvare dintre AIG ?i Trezorerie, care este din noiembrie 2008, prevedea plata de prime ?i remuneratii pentru incurajarea conducerii companiei, inclusiv colaboratorii mai importanti", a declarat Barofsky, audiat de CongresTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1513 ori
Citeste mai multe despreaig milioane dolari prime ancheta