Obama vrea sa blocheze prime de 165 mln dolari pentru conducerea AIG

Marti, 17 Martie 2009, ora 09:05
1775 citiri
Obama vrea sa blocheze prime de 165 mln dolari pentru conducerea AIG

Presedintele american Barack Obama a declarat luni ca vrea sa foloseasca toate mijloacele legale, pentru a impiedica asiguratorul AIG, salvat de la faliment de catre stat, sa acorde prime de milioane de dolari conducerii companiei, relateaza AFP.

In cadrul unor declaratii facute la Casa Alba, Obama a aratat ca sectorul financiar este in situatia grea actuala din cauza comportamentului iresponsabil si a apetitului de castig.

"In aceste conditii, este greu de inteles cum traderi de produse derivate de la AIG au meritat astfel de prime, care reprezinta 165 milioane dolari", a spus presedintele american.

"In decursul ultimelor sase luni, AIG a primit de la Trezorerie sume importante. Am cerut secretarului (Tim) Geithner sa foloseasca acest mijloc de presiune si toate mijloacele legale pentru a bloca aceste prime si pentru a veghea la buna utilizare a banilor contribuabililor americani", a spus Obama.

Grupul de asigurari AIG a primit ajutoare guvernamentale de 173 miliarde dolari si a oferit angajatilor prime de 165 milioane dolari, dupa ce a fost adus in pragul falimentului de criza financiara, pe care Obama incearca sa o combata prin planuri de salvare de mii de miliarde dolari.

#aig, #criza, #obama , #stiri AIG