Grupul Prudential este favorit in cursa pentru cumpararea a doua divizii AIG din Japonia

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 13:39
1627 citiri
Grupul Prudential este favorit in cursa pentru cumpararea a doua divizii AIG din Japonia

Grupul Prudential Financial Inc este favorit in cursa pentru cumpararea a doua companii de asigurari de viata detinute de AIG in Japonia, afacere ce se va incheia saptamana viitoare, au declarat doua surse avizate, citate de Reuters.

AIG Edison Life Insurance Co si AIG Star Life Insurance au fost puse in vanzare anul trecut, in eforturile AIG de a-si reduce activele la nivel mondial, dupa salvarea de catre guvernul american.

Grupul american Prudential si cel canadian Manulife Financial Corp s-au alaturat primei runde a licitatiei in decembrie si urmeaza sa inainteze ofertele finale saptamana viitoare, au declarat sursele, ce au preferat sa ramana anonime pentru ca licitatia nu este publica.

Pretul final ar putea fi intre 100 si 200 miliarde yeni (1,1-2,1 miliarde dolari), a precizat una dintre surse. Grupul Prudential este favorit, a mai spus sursa. Pe langa pretul mai bun pe care il ofera, Prudential pare dispus sa cumpere ambii asiguratori, in timp ce Manulife ar putea fi interesat numai de unul dintre acestia.

#afacere, #asigurari, #de, #licitatie, #prudential, #viata , #stiri AIG