Erste a refinantat cu 60 mil. euro birourile de la Semanatoarea

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 11:06
1878 citiri
Erste a refinantat cu 60 mil. euro birourile de la Semanatoarea

Fondul austriac de investitii Europolis, care a preluat pentru mai mult de 100 de milioane de euro primele doua cladiri de birouri realizate de Ion Radulea in cadrul proiectului Sema Parc din Bucuresti, a obtinut un credit de crica 60 de milioane de euro pentru refinantarea acestei investitii, unul dintre putinele imprumuturi acordate de catre banci in aceasta perioada investitorilor imobiliari.

Cele doua cladiri de birouri, care au fost denumite River Place si River View Place, in urma achizitiei, au o suprafata inchiriabila de 46.000 de metri patrati, fiind unul dintre cele mai mari parcuri de afaceri din Capitala, situat in imediata vecinatate a statiei de metrou Semanatoarea.

"Deal-ul a fost inchis la sfarsitul lunii martie, cand am preluat ultimul pachet de actiuni, de 41,5% si am platit restul de bani, aproximativ 25 de milioane de euro. Valoarea totala a tranzactiei a depasit 100 de milioane de euro, luand in calcul si faptul ca am preluat creditele accesate pentru constructie", a mai spus Neubauer. Cladirile sunt inchiriate complet, printre chiriasi numarandu-se companiile Romsoft, Pagini Aurii sau operatorul de telefonie Zapp, preluat in acest an de catre Cosmote.

"Cladirile sunt in continuare inchiriate complet deoarece chiriile practicate sunt decente, in jur de 14-15 euro/metrul patrat lunar. Desi este un proiect foarte bun, din cauza faptului ca este prima reconversie majora dintr-un spatiu industrial intr-un proiect de birouri, a trebuit sa prezentam locatia cu un nivel mai scazut al chiriilor", spune reprezentantul Europolis.

Europolis mai detine in Bucuresti cladirea de birouri Europe House din Piata Victoriei, unde o parte din spatii au fost eliberate ca urmare a mutarii companiei Oracle in zona Floreasca. Europolis intentioneaza sa imparta spatiul neocupat mai multor companii, pentru a putea solicita o chirie mai ridicata. Printre chiriasii cladirii se numara Orange, HP, AIG sau CB Richard Ellis Eurisko.

#erste, # cladiri, # birouri, # chirii, # europolis , #stiri AIG