Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Centrala Europeana a injectat 40 miliarde de dolari pe piata financiara

Banca Centrala Europeana a injectat 40 miliarde de dolari pe piata financiara
Banca Centrala Europeana a efectuat miercuri o noua injectie de capital in valoare de 40 miliarde de dolari, pentru a tempera instabilitatea de pe pietele financiare mondiale si pentru a mentine fluxul lichiditatilor, in conditiile in care bancile sunt reticente in a se imprumuta una pe alta, informeaza agentia AP. Decizia BCEvine dupa o serie de actiuni concertate de saptamana trecuta a principalelor banci centrale din Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Japonia care furnizeaza numerar pe pietele financiare.


BCE si Banca Angliei au oferit impreuna lichiditati in valoare de 80 miliarde de dolari.Banca Centrala Europeana a injectat saptamana trecuta pe piata monetara a euro 125 miliarde euro (30 miliarde luni, 70 miliarde marti si 25 miliarde joi), cu caracter extraordinar si 80 miliarde dolari (joi si vineri).BCE a declarat ca va continua sa lucreze strans cu institutiile financiare si va lua masurile potrivite pentru a reduce presiunile de pe pietele financiare mondiale.
Rezerva Federala
americana  a anuntat ca va plasa lichiditati in valoare de 30 miliarde de dolari pe pietele financiare internationale in cadrul unor actiuni concertate cu marile banci centrale mondiale.Aceste actiuni concertate ale bancilor centrale mondiale vizeaza calmarea tensiunilor de pe pietele financiare internationale provocate de falimentul bancii americane de investitii Lehman Brothers si nationalizarea grupului de asigurari AIG.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1244 ori