Aviva Romania se va transforma din subsidiara in sucursala a Aviva plc

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 17:56
2192 citiri
Aviva Romania se va transforma din subsidiara in sucursala a Aviva plc

Aviva plc va transforma subsidiarele din tarile europene in care este prezenta in sucursale, inclusiv cele din Romania, operatiunile din aceste tari urmand sa fie administrate de o singura companie in Irlanda, a anuntat joi compania, precizeaza NewsIn.

Operatiunile Aviva din Marea Britanie vor face exceptie de la aceasta strategie de afaceri.

Strategia grupului in ce priveste valorificarea oportunitatilor din Europa cuprinde doua etape.

Prima etapa include listarea la bursa a companiei Delta Lloyd, anuntata pe 19 octombrie 2009.

Cea de-a doua etapa include crearea unei echipe noi de management la nivel european si inceputul procesului de integrare a celor 12 operatiuni pe care Aviva le detine in Europa, se arata in comunicat.

Aceste schimbari ar trebui sa genereze o crestere a eficientei companiei la nivel european, in conditiile in care va avea o abordare unitara in ce priveste distributia si produsele.

Oficialii companiei - Andrew Moss, directorul general Aviva plc, impreuna cu Andrea Moneta, directorul Aviva Europa, vor prezenta planurile de afaceri analistilor financiari si investitorilor, in cadrul unei intalniri ce are loc joi la sediul central din Londra.

Aviva Europa (inclusiv Delta Lloyd) are o contributie semnificativa in vanzarile grupului, in conditiile in care in prima jumatate a acestui an a contribuit cu 50% la vanzarile produselor de economisire si cu 44% la profitul operational IFRS.

Aviva Europa detine, potrivit propriilor estimari, o cota de piata semnificativa in cea mai mare parte a tarilor in care este prezenta si are un portofoliu de produse diversificat, care include asigurari generale si produse de economisire pe termen lung.

Ca urmare a noii strategii, Aviva se asteapta ca operatiunile gestionate de Aviva Europa sa contribuie la dublarea castigului pe actiune - conform standardului IFRS - pana in 2012.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania (achizitionata pe 30 noiembrie 2007).

Si compania de asigurari AIG Romania a anuntat ca se va transforma din subsidiara in sucursala a Chartis Europe (fosta AIG Europe), cu sediul in Franta.

 

#aviva, # subsidiara, # operatiuni, # asigurari , #stiri AIG