Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autoritatile legislative din SUA analizeaza rolul gigantului AIG in criza financiara

Autoritatile legislative din SUA analizeaza rolul gigantului AIG in criza financiara

Directorii American International Group Inc ar fi ascuns auditorilor intreaga gama de practici cu risc ale diviziei de produse financiare, chiar daca pierderile cresteau, potrivit unor documente obtinute de o comisie a Congresului american care analizeaza lantul de evenimente care au fortat guvernul SUA sa salveze AIG.

Aflata in dificultate din cauza pierderilor uriase generate de neplata ipotecilor, AIG a fost fortata, luna trecuta, sa accepte un imprumut guvernamental in valoare de 85 de miliarde de dolari in schimbul caruia statul va detine 80 de procente din actiunile companiei.


Saptamana trecuta, AIG a anuntat ca a tras 61 de miliarde de dolari din imprumut si intentioneaza sa vanda o parte din afacerile sale pentru a achita creditul.


Cel mai mare grup de asigurari din lume, AIG, a fost in pragul falimentului din cauza stresului provocat de colapsul pietei subprime si criza creditului care a urmat. Grupul a fost salvat doar prin interventia guvernului american, care la mijlocul lunii septembrie i-a acordat un credit de urgenta pe doi ani in valoare de 85 miliarde de dolari. In schimbul acestei linii de credit, Trezoreria americana va detine o participatie de 79,9 procente din actiunile grupului de asigurari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1026 ori