AIG se zbate a treia oara sa scape de faliment

Luni, 02 Martie 2009, ora 11:19
1632 citiri
AIG se zbate a treia oara sa scape de faliment

American International Group Inc (AIG), asiguratorul considerat prea important pentru a se prabusi, ar putea primi o injectie de capital de pana la 30 miliarde dolari, iar guvernul Statelor Unite ar putea sa-i stearga datoriile, in a treia incercare de salvare de la faliment, scrie Bloomberg.

Asiguratorul a fost de acord sa acorde participatii guvernului la primele doua divizii internationale de asigurari de viata, in schimbul stergerii unor datorii de aproximativ 37 miliarde dolari, potrivit declaratiilor a trei surse, ramase sub anonimat. AIG ar putea releva pierderi record pe al patrulea trimestru, de aproximativ 60 miliarde dolari, au mai spus aceleasi surse.

Grupul AIG, salvat prima data in septembrie 2008 printr-un pachet de salvare ce a ajuns la 150 miliarde dolari, a fost nevoit sa ceara din nou ajutor, dupa ce nu a vandut suficiente unitati pentru rambursarea creditelor.

In urma acestor actiuni, grupul a fost catalogat de departamentul american al trezoreriei drept "o institutie care nu reuseste sa se redreseze". "Guvernul a acceptat toate partile negative, cu o mica sansa de a castiga ceva", a declarat un analist.

"Acestia incearca sa protejeze sistemul financiar global de o prabusire totala", a mai spus acesta. Duminica, AIG a anuntat ca este pe cale de a semna un acord cu guvernul SUA, care ar imblanzi conditiile de salvare a companiei, ar furniza din nou capital si ar ajuta compania sa isi plateasca datoriile. Miscarea survine dupa ce guvernul SUA a fost de acord sa isi majoreze participatia la Citigroup pana la 36%, in incercarea de a sprijini un alt gigant financiar in care contribuabilii investisera deja miliarde de dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, #capital, #faliment , #stiri AIG