Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AIG, primul profit din ultimele sapte trimestre

AIG, primul profit din ultimele sapte trimestre

American International Group Inc (AIG), asiguratorul salvat de catre guvernul american, a raportat vineri primul profit din ultimele sapte trimestre, datorita reducerii pierderilor din investitii, relateaza Bloomberg, informeaza NewsIn.

Profitul net inregistrat in al doilea trimestru s-a ridicat la 1,82 miliarde dolari, sau 2,30 dolari pe actiune, fata de pierderea de 5,36 miliarde dolari din perioada similara a anului 2008.

Rezultatul ar putea elimina o parte din presiunea existenta asupra lui Robert Benmosche, al cincilea director executiv al AIG din 2005. Fostul sef al MetLife Inc., care il va inlocui pe Edward Liddy in cursul saptamanii viitoare, va trebui sa imparta AIG pentru a plati datorii in valoare de 182,5 miliarde dolari.

AIG a afisat pierderi de 100 miliarde dolari din cauza activitatii de pe piata imobiliara in ultimele sase trimestre.

Odata cel mai mare asigurator din lume, AIG aproape a intrat in faliment din cauza expunerii la piata produselor rip credit default swap, care au cauzat pierderi de zeci de miliarde de dolari.

Guvernul Statelor Unite
a intervenit de trei ori pentru salvarea asiguratorului in fata pierderilor ipotecare, eforturile insumand 180 miliarde dolari. In schimbul ajutoarelor, guvernul a preluat o participatie de 80% la AIG.

AIG a inregistrat in primul trimestru pierderi de 4,35 miliarde dolari, dupa ce afisase in trimestrul anterior cele mai mari pierderi din istoria corporatista, de 61,7 miliarde dolari, potrivit datelor publicate pe 8 mai.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1185 ori
Citeste mai multe despreAIG profit trimestre