Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AIG pierde pozitia de lider mondial in domeniul asigurarilor, pe fondul scaderii valorii de piata

AIG pierde pozitia de lider mondial in domeniul asigurarilor, pe fondul scaderii valorii de piata

Temerile ca expunerea mare a American International Group Inc (AIG) la piata ipotecara va provoca o noua serie de pierderi au nelinistit investitorii atat de mult incat asiguratorul a pierdut pozitia de lider mondial pe acest sector, pe fondul scaderii valorii de piata, relateaza Reuters. Actiunile AIG au scazut cu peste 70% in ultimul an. Incluzand deprecierea majora din aceasta saptamana, valoarea AIG a scazut la circa 47 miliarde dolari de la aproape 175 milioane dolari in urma cu un an, fiind depasita de companii precul AXA SA, cu o valoare de piata de aproximativ 65 miliarde dolari, potrivit datelor Reuters.


AIG a inceput aceasta saptamana cu o valoare de piata de 60 miliarde dolari.


Compania, care vinde asigurari catre 74 milioane clienti si desfasoara operatiuni in peste 130 de tari si regiuni, a fost grav afectata in ultimele trei trimestre de deprecieri ale activelor de peste 25 miliarde dolari din criza ipotecara.


Temerile investitorilor au reamintit in aceasta saptamana ca pierderile din ipoteci afecteaza inca companiilede pe Wall Street, Lehman Brothers afisind o pierdere record de 4 miliarde dolari, generata in principal de deprecieri ale activelor de 5,6 miliarde dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1177 ori