AIG ia inapoi 50 mil$ de la angajati

Marti, 24 Martie 2009, ora 10:32
1538 citiri
AIG ia inapoi 50 mil$ de la angajati

Noua din cei zece angajati de top ai asiguratorului American International Group Inc (AIG), carora le-au fost oferite prime, au fost de acord sa le inapoieze, intr-o actiune care ar duce la recuperarea a jumatate din cei 165 milioane dolari platiti, relateaza Bloomberg.

Procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, a anuntat ca 15 din primii 20 de destinatari ai celor mai mari prime au fost de acord sa inapoieze intreaga suma primita, ceea ce ar duce la strangerea a 30 de milioane dolari. Angajatii au fost de acord sa returneze in total 50 de milioane dolari.

AIG a platit 165 milioane dolari in prime, luna aceasta, angajatilor unitatii de produse financiare, ale carei pierderi au dus la falimentarea institutiei. Primele, acordate in timp ce AIG primea un ajutor guvernamental de 182,5 miliarde dolari, au starnit mania presedintelui american Barack Obama, autoritatilor si cetatenilor. Compania a anuntat ca angajatii sai au fost hartuiti si chiar amenintati cu moartea.

Cuomo, care a primit saptamana trecuta lista numelor angajatilor AIG care au primit astfel de prime, dupa citarea acestora, a anuntat luni ca va continua sa analizeze riscurile publicarii listei. Acesta a adaugat ca nu va divulga numele celor care inapoiaza primele.

"Daca cineva inapoiaza banii, nu cred ca numele acelei persoane este de interes public", a spus Cuomo. Din primele platite de asiguratorul al carui sediu central se afla la New York, aproximativ 47% au fost oferite americanilor din jurisdictia sa, a subliniat Cuomo.

Anuntul lui Cuomo vine ca urmare a comentariilor de luni ale liderului majoritatii din Senatul american, democratul Harry Reid, potrivit carora republicanii au cerut mai mult timp pentru studierea unei propuneri prin care astfel de prime ar fi impozate cu 70%.

#AIG, #prime, #asigurari, #angajati, #milioane dolari, #Barack Obama , #stiri AIG