Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AIG - de la profituri de 3 mld dolari pe trimestru la pierderi de 24.5 mld dolari

AIG - de la profituri de 3 mld dolari pe trimestru la pierderi de 24.5 mld dolari

Compania de asigurari American International Group (AIG) are pierderi de 24,5 miliarde dolari pentru T3, fata de peste 3 mld $ in aceeasi perioada a anului trecut, desi a obtinut ajutor guvernamental de 150 miliarde dolari Guvernul american va reduce creditul original de 85 miliarde dolari, acordat grupului in septembrie, la 60 miliarde dolari, va cumpara actiuni preferentiale in valoare de 40 miliarde dolari si va achizitiona valori mobiliare ipotecare detinute sau garantate de companie, in valoare de 52,5 miliarde dolari, potrivit Federal Reserve.


Schimbarea structurii imprumutului ar putea oferi directorului executiv, Edward Liddy, mai mult timp pentru salvarea AIG, ce a avut nevoie de ajutor din partea Statelor Unite pentru a evita falimentul, in urma pierderilor legate de creditele ipotecare.


Planul original al lui Liddy, de a rambursa imprumutul initial prin vanzarea de unitati, nu a mai fost valabil, dupa ce scaderea din pietele financiare le-a redus valoarea si a determinat potentialii cumparatori sa se concentreze asupra propriilor bilanturi contabile.


"Este normal sa se renegocieze termenii acordului", a declarat Andrew Kligerman, analist in cadrul UBS. Daca ofera grupului AIG mai mult timp pentru a-si vinde unitatile, "guvernul are mai multe sanse de a-si recupera capitalul", a spus acesta.


In Romania, divizia de pensii private obligatorii (pilonul II) a grupului, AIG Fond de Pensii, este al patrulea jucator de pe piata, cu active totale nete de 28,32 miliarde lei si are 238.156 participanti, potrivit datelor CSSPP la 31 august.


Pe segmentul de asigurari de viata, AIG Life Asigurari Romania a afisat prime brute subscrise de 140 milioane lei (38 milioane euro) pentru primul semestru, cu 51% mai mult decat in intervalul similar din 2007, si o dublare a profitului brut pana la 24 milioane lei (7 milioane euro), pe fondul cresterii fortei de vanzari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1373 ori