Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AIG ar putea sa vanda unitatea de asigurari auto unei companii elvetiene

AIG ar putea sa vanda unitatea de asigurari auto unei companii elvetiene

American International Group Inc ar putea incheia un acord cu asiguratorul elvetian Zurich Financial Services pentru vanzarea diviziei americane de asigurari auto, pentru aproximativ 1,5 miliarde dolari, au declarat surse apropiate situatiei, relateaza Reuters.

Potrivit surselor, un acord ar putea fi anuntat in curand, dar acesta nu a fost finalizat si cele doua companii ar putea renunta la tranzactie. In cazul in care vanzarea are loc, aceasta ar fi cea mai mare actiune in acest sens a asiguratorului american, de la salvarea de catre guvernul Statelor Unite, in septembrie 2008.

Divizia care va fi vanduta include compania 21st Century Insurance, preluata de AIG in 2007, cand a cumparat si pachetele de actiuni minoritare.

Directorul executiv al AIG, Edward Liddy, anuntase anterior ca diviza de clienti privati nu va fi vanduta. Contribuabilii americani detin aproximativ 80% din pachetul de actiuni al AIG, anterior cel mai mare asigurator din lume, in schimbul unui sprijin financiar de 180 miliarde dolari.

Compania incearca sa vanda active pentru rambursarea imprumutului guvernului, dar nu a reusit sa gaseasca clienti pentru afacerile mari. Saptamana trecuta, Liddy a anuntat ca AIG a ajuns la un acord pentru vanzarea a 10 unitati, "in ciuda celor mai dificile conditii de pe piata din ultima vreme".

Printre acestea se numara vanzarea grupului HSB catre reasiguratorul german Munich Re pentru 742 milioane dolari si unitatii canadiene de asigurari de viata catre Bank of Montreal pentru aproximativ 375 milioane dolari canadieni.

Guvernul Statelor Unite a salvat grupul AIG de la faliment printr-un pachet de ajutor de peste 170 miliarde dolari. Dimensiunile primelor acordate de asigurator de la primirea pachetului de ajutor au dus la reactii furioase din partea oficialilor americani si a publicului larg.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1312 ori
Citeste mai multe despreaig americane asigurari auto