Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AIG ar putea restructura din nou pachetul de sprijin primit de la guvern

AIG ar putea restructura din nou pachetul de sprijin primit de la guvern

American International Group Inc (AIG) si-ar putea restructura pentru a doua oara in ultimele patru luni pachetul de salvare acordat de guvernul Statelor Unite, in contextul in care recesiunea a dus la deprecierea obligatiunilor garantate cu ipoteci, anunta Bloomberg.

Asiguratorul ar putea converti actiunile preferentiale detinute de guvern in actiuni ordinare, pentru a tempera presiunile exercitate asupra lichiditatilor companiei al carei sediu central se afla la New York, potrivit unei surse apropiate situatiei. AIG plateste dividende de 10% pentru actiuni preferentiale si zero pentru cele ordinare.

"Platind dividende mari pentru actiunile preferentiale afecteaza compania pe termen lung, deci aceste masuri ar putea fi de ajutor", a declarat analistul Robert Haines. AIG se confrunta cu "pierderi potentiale puternice ale portofoliului sau de investitii", care ar putea duce la coborarea ratingului de credite, a mai spus acesta.

AIG, odata cel mai mare asigurator dupa marimea activelor, va raporta, conform asteptarilor analistilor, pierderi pentru al cincilea trimestru consecutiv, care ar putea starni injrijorari cu privire la rascumpararea datoriilor fata de guvernul american. Detaliile cu privire la un nou plan de salvare ar putea fi anuntate cand AIG va afisa rezultatele pe al patrulea trimestru, a declarat sursa, ramasa sub anonimat. Rezultatele ar putea fi anuntate saptamana viitoare. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1738 ori
Citeste mai multe desprepachet recesiune actiuni