AIG a dat prime de peste 12 milioane de dolari

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 22:56
1537 citiri
AIG a dat prime de peste 12 milioane de dolari

Asiguratorul american AIG, salvat de la faliment cu fonduri publice de 170 de miliarde de dolari, a acordat vineri mai multor directori prime de peste 12 milioane de dolari, potrivit unui document primit de la companie de autoritatea de control a pietelor financiare din SUA. 

Directorul financiar al AIG, David Herzog, a primit un bonus de un milion de dolari, iar directorului diviziei de asigurari corporale si de proprietate, Kristian Moor, i-au fost varsati 1,6 milioane de dolari, precizeaza documentul.

Totodata, conducerea companiei a autorizat indemnizatii pentru un fost director al unitatii de asigurari de viata, Edmund Tse, care s-a retras din functie in acest an.

Documentul citat nu indica suma acordata acestuia, insa Wall Steet Journal estimeaza ca indemnizatiile se cifreaza la 14,4 miliarde de dolari.

AIG, cel mai mare asigurator din lume in prima parte a 2008 dupa capitalizarea de piata, a fost la inceputul acestui an obiectul unui scandal legat de acordarea de prime totalizand 165 de milioane de dolari unor angajati, cu toate ca a fost salvat de la colaps de autoritatile americane prin investitii din fonduri publice. 

#aig, #prime, #asigurari , #stiri AIG