Ministerul Economiei anunță că România ar putea produce substanța minune pentru dezvoltarea agriculturii

Sambata, 06 Iulie 2024, ora 11:40
440 citiri
Ministerul Economiei anunță că România ar putea produce substanța minune pentru dezvoltarea agriculturii
Ştefan Radu Oprea anunță că Romania va putea produce amoniac albastru FOTO Facebook

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, anunţă, sâmbătă, că România ar putea produce amoniac albastru, ceea ce înseamnă posibilitatea de a relansa producţia de îngrăşăminte pentru agricultură. A fost constituit un grup de lucru pentru a dezvolta acest proiect.

”Am vorbit de foarte multe ori de avantajele pe care ni le oferă poziţionarea ţării noastre şi de multitudinea bogăţiilor naturale de care dispunem. La Ministerul Eeconomiei, Antreprenoriatului şi Turismului am găzduit un workshop dedicat explorării posibilităţilor de a aduce valoare adăugată, aici în România, gazului din Marea Neagră. Un astfel de proiect îl reprezintă producerea amoniacului albastru. Acest tip de amoniac, obţinut din gaz, presupune şi captarea şi stocarea carbonului, ceea ce se poate face în sondele depletate de gaz sau petrol. Acest lucru înseamnă posibilitatea de a relansa producţia de îngrăşăminte pentru agricultură. Mai mult decât atât, amoniacul albastru se profilează a fi noul combustibil pentru motoarele vapoarelor care străbat oceanele”, a scris, sâmbătă, Ştefan Radu Oprea, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, prezentarea a fost susţinută de reprezentanţii Fertilizer Industrial Services, respectiv Dan Cojocaru şi Bogdan Bretescu. Compania cu sediul la Londra este înfiinţată şi condusă de experţi români, care sunt implicaţi în dezvoltarea globală a proiectelor pentru amoniac albastru sau verde.

”Pentru a realiza în România acest proiect este necesară o etapă de evaluare şi planificare, de aceea am stabilit să mărim componenţă Grupului de lucru format din reprezentanţi ai MEAT, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Romgaz, cu reprezentanţii ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie şi Protecţia Mediului, CONPET şi OMV Petrom”, a adăugat Oprea.

...citeste mai departe despre "Ministerul Economiei anunță că România ar putea produce substanța minune pentru dezvoltarea agriculturii" pe Ziare.com

Producția de porumb, în cădere liberă după o secetă devastatoare. ”Am despădurit masiv România, iar astăzi culegem ce am semănat ieri”
Producția de porumb, în cădere liberă după o secetă devastatoare. ”Am despădurit masiv România, iar astăzi culegem ce am semănat ieri”
Porumbul, una dintre culturile principale cu care producătorii români merg la export, ar urma să fie cel mai afectat de seceta care mătură România, spun analiștii. Estimările sunt sumbre,...
#agricultura, #anunt, #Ministerul Economiei, #substanta, #productie , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  5. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere