Orașul din România recomandat pentru dezvoltarea afacerilor de Banca Mondială. Cât durează înregistrarea unei firme

Luni, 11 Noiembrie 2024, ora 18:16
316 citiri
Orașul din România recomandat pentru dezvoltarea afacerilor de Banca Mondială. Cât durează înregistrarea unei firme
Oradea se remarcă prin timpii reduşi necesari pentru înregistrarea unei noi firme FOTO Pexels

Oradea se află printre cele mai eficiente oraşe pentru dezvoltarea afacerilor, conform unui raport al Băncii Mondiale, a informat luni, 11 noiembrie, într-un comunicat, Biroul de presă al Primăriei.

"Un raport recent al Băncii Mondiale evidenţiază performanţele municipiului Oradea în domeniul mediului de afaceri, comparativ cu alte oraşe din România şi Europa Centrală şi de Est. Studiul analizează etapele necesare pentru înfiinţarea şi dezvoltarea unei afaceri, accesul la utilităţi esenţiale şi eficienţa proceselor administrative şi juridice", menţionează sursa.

Oradea se remarcă, potrivit comunicatului citând raportul BM, prin timpii reduşi necesari pentru înregistrarea unei noi firme, care durează doar 6,5 zile, similar cu alte oraşe din România. În ceea ce priveşte obţinerea autorizaţiei de construire, Oradea se situează favorabil, cu un timp mediu de 53 de zile, comparativ cu alte oraşe precum Cluj-Napoca (172 zile), Timişoara (202 zile) şi Iaşi (382 zile). Spre deosebire de Oradea, Debreţin are un timp mai mare pentru obţinerea acestei autorizaţii, de 88 de zile.

Pentru obţinerea autorizaţiilor de mediu, Oradea are un timp de aşteptare de 38 de zile, mai scurt decât cel înregistrat în Cluj-Napoca (71 zile), Timişoara (93 zile) şi Iaşi (57 zile), în timp ce în Debreţin procesul durează 86 de zile.

În privinţa accesului la utilităţi, o nouă firmă din Oradea reuşeşte să obţină o conexiune la energie electrică în aproximativ 220 de zile, comparativ cu Cluj-Napoca (256 zile), Timişoara (306 zile), Iaşi (252 zile) şi Debreţin (345 de zile).

Accesul la reţeaua de apă este, de asemenea, mai rapid în Oradea, unde durează 90 de zile, comparativ cu alte oraşe precum Timişoara (145 zile) şi Iaşi (141 zile). În Debreţin, procedura este mult mai lungă, cu un timp de aşteptare de 193 de zile.

Pentru procesele judiciare, durata medie de soluţionare a unui proces în instanţă este de 545 de zile în Oradea, mai scurtă decât în Cluj-Napoca (790 zile), Timişoara (811 zile) şi Iaşi (749 zile), dar puţin mai lungă decât în Debreţin, unde durata medie a unui proces durează 470 de zile. Procedurile de lichidare durează în medie 22,5 luni în Oradea, comparativ cu Debreţin unde timpul este de 30 de luni. În schimb, pentru procedurile de reorganizare, Debreţin se află într-o poziţie mai avantajoasă, cu o durată de doar 9 luni, comparativ cu 57 de luni în Oradea.

"Aceste rezultate subliniază capacitatea Oradiei de a oferi un mediu de afaceri stabil şi eficient, facilitând investiţiile şi dezvoltarea economică locală", se precizează în comunicat.

...citeste mai departe despre "Orașul din România recomandat pentru dezvoltarea afacerilor de Banca Mondială. Cât durează înregistrarea unei firme" pe Ziare.com

Cursurile Go Social: Dezvoltă-ți abilități esențiale de marketing și antreprenoriat social și accesează 307.000 lei pentru afacerea ta
Cursurile Go Social: Dezvoltă-ți abilități esențiale de marketing și antreprenoriat social și accesează 307.000 lei pentru afacerea ta
Într-o perioadă în care antreprenoriatul social devine din ce în ce mai relevant, dobândirea unor abilități esențiale în domeniul marketingului digital și antreprenoriatului social poate...
Asociația Analiștilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) are un nou Consiliu Director
Asociația Analiștilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) are un nou Consiliu Director
Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) a ales un nou Consiliu Director pentru un mandat de doi ani, respectiv până la sfârșitul anului 2026. Prin votul membrilor...
#afaceri, #Banca Mondiala Romania, #oradea, #firme, #autorizatie mediu , #Stiri Companii

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

-0.0008

1 USD = 4.7216 RON

0.0236
  1. O țară de un miliard de locuitori, prietenă cu Rusia, îi face pe plac lui Trump. Putin încasează o lovitură în plin
  2. SUA lovesc interesele a 2 țări NATO: Putin le ajută să scape de mutarea dură a Americii
  3. ”Prietenia fără limite” dintre Rusia și China dă rateuri: Putin primește o lovitură grea de la Beijing, de teama SUA
  4. Mutare contra lui Trump a unei mari puteri mondiale: Ce câștigă cu lovitura împotriva SUA
  5. Euro a rupt pragul psihologic de 5 lei la vânzare. Ce prețuri afișează luni băncile și casele de schimb pentru moneda unică
  6. Cu cât se vor scumpi gazele. Intrăm într-o nouă criză, cresc tendințele de dezindustrializare
  7. Mașinile electrice second-hand se vând mai rapid decât cele pe benzină și motorină. Care este motivul
  8. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  9. Super-mașina de 700.000 de euro surprinsă la RAR. "Are sau nu cârlig de remorcare în banii ăștia?" / "La Polo meu nu ați făcut poză"
  10. Gabriel Țecheră (TTS) la Quarterly Report: „Profitul nostru din 2024 va fi dublu față de 2021”