Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Traficul pe Aeroportul Otopeni a crescut cu 6000 de pasageri pe zi, pana la 20 000

Traficul pe Aeroportul Otopeni a crescut cu 6000 de pasageri pe zi, pana la 20 000

Aeroportul Otopeni a fost aglomerat, in aceasta dimineata, in special la ghiseele de check-in plecari internationale, deoarece la cele 210 zboruri pe zi pe care le avea s-au adaugat aproximativ 50 de curse de pe Baneasa, a declarat luni, sef relatii publice al aeroportului Mihaela Chiril. "Traficul aerian obisnuit pe Aeroportul International Henri Conda se cifreaza la o medie de 210 zboruri pe zi, iar dupa trasferul temporar al curselor de pe Aeroportul Baneasa, s-a inregistrat o crestere la aproximativ 260 zboruri pe zi", a declarat luni, pentru NewsIn, sef relatii publice al Aeroportului Otopeni Mihaela Chiril.


In jurul orei 10.05 aproximativ 80 de persoane asteptau la ghiseul de checki-in predarea bagajului, cursa de Koln a companiei German Wings urmand sa decoleze la ora 11.15.


"Era mai bine pe Baneasa mergea mult mai repede la ghiseul de check-in". Suntem aproximativ 80 de persoane si avem mai putin de o ora pana decolam. Reprezentantii de pe Otopeni nu au stiut sa sincronizeze bine zborurile" a declarat pentru NewsIn o pasagera.


La ora 10.30 cursa spre Koln era anuntata ca fiind sosita pe aeroport, iar pasagerii mai aveau de trecut si prin punctul passport control. Aeronava a decolat la ora 11.40, cu o intarziere de 20 de minute, iar reprezentantii companiei nu au comentat cauza intarzierii, pe care au considerat-o minora.


De asemenea, in prima zi de transfer al zborurilor de pe Baneasa pe Otopeni reprezentantii aeroportului AIHCB considera ca nu au fost intarzieri din cauza ghiseelor de check-in, iar daca au fost sporadic intarzieri minore de doar cateva minute, sunt din cauza companiilor respective.


La terminalul sosiri a fost inregistrata o intarziere de 35 de minute a unei curse Wizz Air dispre Venetia, iar reprezentantii aeroportului Otopeni au informat ca acea cursa a plecat cu intarziere de la Venetia.


De pe aeroportul Baneasa care de luni, este timp de doua saptamani, inchis pentru lucrari au fost relocate pe Otopeni un numar de cinci companii low-cost respectiv Blue Air, Wizz Air, My Air , Sky Europe si German Wings, iar restul sunt curse charter Coral Blue, Cargo, Air Cargo, Novel Air, Tunis Air, Orion Air, Farnair si UPS Cargo.


Directorul aeroportului Baneasa, Stefan Mladin, a declarat luni pentru NewsIn ca in fiecare zi tranzitau aeroportul aproximativ 4.000 de pasageri.


Reprezentantii Aeroportului International Henri Coanda inregistrau zilnic peste 14.000 de pasageri si estimeaza ca dupa preluarea temporara a pasagerilor de pe Baneasa se va ajunge la un trafic de pana la 20.000 de pasageri.


"Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) dispune de logistica necesara transferului temporar in perioada 29 septembrie-12 octombrie, al curselor de pe Aeroportul Baneasa pe AIHCB, fapt confirmat in cadrul intalnirilor care au avut loc cu reprezentantii companiilor de handling, catering, refueling si ai ROMATSA" a declarat saptamana trecuta sef serviciu relatii publice al Aeroportului Otopeni, Mihaela Chiril.


In contextul mutarii temporare a traficului aerian de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Henri Coanda s-au luat urmatoarele masuri: alocarea dinamica si monitorizarea curselor pentru folosirea optima a resurselor aeroportuare; suplimentarea personalului pentru acoperirea varfurilor de trafic; aplicarea de proceduri speciale de operare pentru marirea capacitatii operationale; efectuarea de revizii suplimentare ale tuturor sistemelor tehnice.


Astfel, a precizat Mihaela Chiril in urma analizei programului de zbor al curselor aeriene care vor opera temporar pe AIHCB estimam o crestere a numarului de pasageri de aproximativ 25 - 30 %.


Aeroportul Baneasa va fi inchis traficului in perioada 29 septembrie-12 octombrie pentru lucrari la calea de rulare Delta, de racordare a acestei cai in pista si in platforma.


Directorul general al Aeroportului Aurel Vlaicu, Stefan Mladin a precizat ca in perioada cat va fi inchis aeroportul Baneasa marea majoritate a companiilor isi  vor reloca activitatea la aeroportul Otopeni sau, in functie de politica acestora, isi vor anula unele curse.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 9193 ori