Traficul de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda a crescut cu 10% in T1

Marti, 17 August 2010, ora 10:04
1946 citiri
Traficul de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda a crescut cu 10% in T1

Traficul de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda a crescut cu 10% in primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada din 2009, la 2.217.357 pasageri, in timp ce, pe Aeroportul Baneasa, cresterea a fost de 3%, la 966.268 pasageri, a informat marti Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), precizeaza NewsIn.

In prima jumatate a anului, 65% din numarul total de pasageri care s-au imbarcat pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti au avut destinatii in statele membre Schengen.

Totodata, in primele sase luni din acest an, numarul de miscari aeronave comerciale a crescut cu aproximativ 2,5% fata de intervalul similar din 2009, la 34.518 aterizari si decolari efectuate pe cele doua piste ale acestui aeroport.

Potrivit CNAB, si la nivelul Aeroportului International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu s-a inregistrat o evolutie pozitiva fata de primul semestru al anului 2009, cu o crestere de 3% a traficului de pasageri (966.268 pasageri procesati de la inceputul anului pana la finele lunii iunie 2010), numarul de miscari aeronave comerciale mentinandu-se aproximativ la acelasi nivel (13.086 aterizari/decolari).

Astfel, CNAB a inregistrat in primul semestru din 2010 pe cele doua aeroporturi bucurestene un trafic total de 3.183.625 de pasageri si 47.604 miscari aeronave comerciale (aterizari si decolari).

Pentru 2010 este estimat un trafic de aproximativ 4.600.000 de pasageri pe Aeroportul International Henri Coanda si de 2.100.000 pe Aeroportul International Baneasa-Aurel Vlaicu.

"Analizand retrospectiv, domeniul aviatiei civile europene s-a confruntat in prima jumatate a anului 2010 cu situatii care au franat procesul de revenire la valorile de trafic inregistrate inainte de declansarea crizei economico-financiare mondiale. Printre acestea figureaza conditiile meteorologice severe in lunile de iarna, greve ale personalului din transportul aerian, la care s-au adaugat efectele generate de norul de cenusa in urma eruptiei vulcanului din Islanda din luna aprilie", au precizat reprezentantii CNAB.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#aeroport, #pasageri, #trafic , #stiri Aeroportul Henri Coanda