Pana in 2008 capacitatea aeroportului Henri Coanda va creste la sase milioane de pasageri

Luni, 20 Martie 2006, ora 13:01
885 citiri

Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni va avea o capacitate de peste sase milioane de pasageri anual in 2008, ca urmare a unui amplu program de dezvoltare si investitii.

La sfarsitul anului trecut, Executivul a aprobat suplimentarea cu 12 milioane euro a finantarii lucrarilor la Aeroportul International Henri Coanda.

Suma destinata dezvoltarii proiectului de investitii la AIHCB a fost conceputa in etape si faze succesive de executie.

In 2006 se asteapta ca Aeroportul sa inregistreze o crestere cu 16 la suta a numarului de pasageri, traficul fiind estimat la circa 3,6 milioane pasageri.

Actuala infrastructura aeroportuara poate acomoda anual patru milioane de pasageri, capacitatea operationala fiind de 35 miscari aeronave pe ora.

Pentru finalizarea programului privind dezvoltarea si modernizarea aeroportului, estimat a se incheia in 2008, sunt prevazute extinderea aerogarilor Plecari Internationale si Sosiri Internationale, separarea fluxurilor Schengen, precum si dublarea capacitatilor.

De asemenea, va fi modernizat turnul de control, se va realiza un business center si va fi construita o parcare auto cu 1.000 de locuri.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...