Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inchiderea Aeroportului Baneasa va creste cu jumatate traficul pe Otopeni

Inchiderea Aeroportului Baneasa va creste cu jumatate traficul pe Otopeni
Traficul de pasageri va creste cu 50 la suta in perioada 10 mai - 29 iulie pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni. Acest lucru se va petrece in urma sistarii zborurilor pe Aeroportul Aurel Vlaicu din Baneasa, unde se vor efectua lucrari de reparatie a pistei, potrivit Ministerului Transporturilor.

Aproximativ 25-26 la suta din crestere se va datora majorarii traficului operatorilor actuali, sapte la suta din crestere va fi produsa de operatorii noi si circa 18 - crestere datorata operatorilor transferati de la Baneasa.

'In afara investitiei in valoare de 18 milioane de euro pentru modernizarea pistei, vom investi si circa doua milioane de euro pentru extinderea autogarii la plecari si la sosiri, construirea unor parcari, precum si a unor spatii comerciale si restaurante', a precizat, pentru Rompres, directorul general al Aeroportului Baneasa, Stefan Mladin.

Astfel, daca in vara anului trecut, in medie, a decolat sau aterizat un avion la fiecare noua minute, pentru vara lui 2007 intervalul va scadea sub sapte minute. In orele de varf insa, miscarile aeronavelor se deruleaza la intervale care coboara sub un minut, ceea ce poate conduce la unele congestii.

Administratia Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti a finalizat consultarile cu operatorii aerieni si agentii de handling care urmeaza sa-si transfere temporar activitatea la Otopeni pe durata lucrarilor de reparatii.

Consultarile au vizat procesul de familiarizare a agentilor de handling cu procedurile operationale si de securitate aeroportuara de la Otopeni, precum si modul de coordonare a programelor curselor pentru evitarea intarzierilor zborurilor.

De asemenea, pentru evitarea sau cel putin limitarea aglomeratiei in terminale si a cozilor la ghisee, administratia Aeroportului Henri Coanda a suplimentat cu 75 la suta numarul de porti de control de securitate si a asigurat o alocare riguroasa a ghiseelor check-in.

Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu (BBAV) va fi inchis, in perioada 10 mai-31 iulie, pentru reparatia pistei. Companiile aeriene low-cost, care operau pe Baneasa, vor zbura dupa programul normal pana pe 9 mai, urmand ca dupa aceasta data sa isi transfere activitatea la Otopeni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 925 ori