Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunea Aeroporturilor Otopeni si Baneasa va deveni operativa din aprilie

Fuziunea Aeroporturilor Otopeni si Baneasa va deveni operativa din aprilie

Compania Nationala a Aeroporturilor Bucuresti va deveni operationala incepand din luna aprilie, dupa ce Adunarile Generale ale Aeroporturilor Otopeni si Baneasa vor aproba fuziunea celor doua entitati, a declarat, luni, pentru Rompres, Bogdan Donciu, directorul Directiei Aviatie Civila din Ministerul Transporturilor.


"A fost deja publicat proiectul privind aceasta reorganizare. Cele doua Adunari Generale se vor intruni si vor aproba aceasta noua organizare, astfel incat fuziunea va deveni operativa din aprilie", a explicat Donciu.

Oficialul a spus ca cele doua entitati vor fi administrate in comun pentru cresterea optimizarea activitatii si sustinerea planurilor de investitii, insa fuziunea nu va duce la cresterea taxelor aeroportuare si implicit a preturilor biletelor de avion.
"Cresterea taxelor nu va fi influentata de aceasta fuziune, ci de planurile de investitii ale acelor doua aeroporturi, investitiile trebuind sa fie recuperate", a precizat Bogdan Donciu.

La ora actuala pachetul majoritar de actiuni la cele doua aeroporturi, respectiv 80 la suta din actiuni, este detinut de statul roman prin Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in timp ce restul pachetului de actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana, aeroporturile din Romania vor inregistra in medie o crestere cu 30 la suta a numarului de pasageri, astfel incat este necesara reorganizarea acestora pentru sustinerea unor investitii pentru cresterea capacitatii.

Aeroportul Henri Coanda din Otopeni a raportat un trafic in crestere incepand din 2000. In 2004, circa 2,6 milioane pasageri au tranzitat Aeroportul Henri Coanda, in 2005 s-au inregistrat circa trei milioane pasageri, in crestere cu 15 la suta, iar in 2006 se vor inregistra circa 3,5 milioane de pasageri, in crestere cu peste 15 la suta. Pentru 2007, conducerea Aeroportului estimeaza un trafic de circa 4,5 milioane de pasageri.

Reprezentantii Aeroportului Aurel Vlaicu din Baneasa estimeaza ca in acest va inregistra circa un milion de pasageri, cu circa 30 la suta mai mult fata de anul 2006, cand s-au inregistrat 700.000 de pasageri.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori