Compania Warimpex a achizitionat hotelul Golden Tulip Sky Gate

Marti, 17 Iulie 2007, ora 15:35
1037 citiri

Grupul imobiliar vienez Warimpex a achizitionat hotelul Golden Tulip Sky Gate de la actionarul principal Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si alti doi actionari semnificativi, anunta un comunicat al Warimpex, fara a dezvalui insa suma platita.

Potrivit companiei, Golden Tulip Sky Gate de patru stele este singurul hotel pentru clasa business situat in apropierea Aeroportului Henri Coanda. Hotelul a fost deschis in anul 2001, iar din 2005 este condus printr-un contract de franciza cu Golden Tulip. Golden Tulip Sky Gate ofera 108 camere si 3.000 metri patrati de spatii de birouri, care pot fi transformate in 70 de camere suplimentare.

"Aceasta achizitie este primul pas pe piata romaneasca, aflata in dezvoltare si intentionam sa ne extindem activitatile in Romania cu la fel de mult succes precum in Cehia si Polonia", a precizat directorul general de la Warimpex, Franz Jurkowitsch.

"RAEF a inceput sa investeasca in acest hotel la sfarsitul anilor '90, intr-un moment in care actuala extindere din nordul Bucurestiului era, in general, greu de prevazut. Aceasta preluare va imbunatati semnificativ calitatea serviciilor oferite de hotel pentru o baza de clienti care creste constant, dar care are si standarde mai ridicate", a declarat vicepresedintele de la RAEF, Horia Manda.

RAEF este o corporatie americana infiintata in 1994. Aceasta a avut investitii, pana recent, in cadrul retailerului DOMO si a trei institutii financiare nonbancare Motoractive, Domenia Credit si RALFI, aceasta din urma fiind vanduta in anul 2006, companiei General Electric.Warimpex este un developer si un grup de investitii imobiliare cu sediul la Viena si birouri locale in Budapesta, Paga si Varsovia. In ultimii 25 de ani, grupul a investit peste 850 de milioane de euro in proiecte imobiliare din centrul si estul Europei.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)