CNAB, in parteneriat cu Autogrill si Millenium-Heinemann

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 18:49
1779 citiri
CNAB, in parteneriat cu Autogrill si Millenium-Heinemann

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a semnat miercuri contractul de asociere cu Autogrill S.p.a. si Millenium-Heinemann, companii ce activeaza in industria de Travel Food & Beverage si, respectiv, de Travel Retail, informeaza NewsIn.

Potrivit reprezentantilor CNAB, aceasta asociere este un pas important in alinierea Aeroportului Henri Coanda la practica europeana de exploatare a spatiilor comerciale din aeroporturi.

Astfel, in martie 2011, odata cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen, este prevazuta finalizarea primei faze a investitiei in spatiile ce fac obiectul asocierii.

In urma asocierii, profiturile CNAB sunt estimate la 3,197 milioane de euro in anul 2015, respectiv 5,127 milioane de euro in anul 2020.

Indiferent de performanta financiara a asocierii, CNAB va incasa o suma minima, raportata la numarul de pasageri care tranziteaza Aeroportul Henri Coanda, de 2,269 milioane de euro in anul 2015, respectiv de 2,925 milioane de euro in anul 2020.

"Vor fi folosite subsidiarele locale ale grupurilor Autogrill ?i Heinemann, ceea ce presupune beneficii directe si imediate pentru economia si forta de munca locala", a declarat directorul general al CNAB, Tudor Jidav.

Procedura de selectie a ofertelor a fost lansata in noiembrie 2008, avand ca obiectiv principal implementarea unei strategii comerciale functionale si arhitectonice integrate la Aeroportul Henri Coanda in ceea ce priveste activitatile de Travel Food & Beverage ?i Travel Retail, si sporirea veniturilor non-aeronautice ale CNAB.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi aflate in zona Capitalei si a fost infiintata prin fuziunea Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" cu Societatea Nationala "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu" in februarie 2010.

Sistemul aeroportuar proceseaza aproximativ 75% din intregul trafic aerian al Romaniei.

In 2010, circa 5 milioane de pasageri vor beneficia de serviciile Aeroportului Henri Coanda, alte 2 milioane de pasageri urmand a tranzita Aeroportul Aurel Vlaicu, cifra de afaceri a companiei fiind estimata la 110 milioane euro.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#aeroportul, #cnab, #coanda, #henri, #parteneriat , #stiri Aeroportul Henri Coanda