Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aeroportul Henri Coanda va inregistra o crestere cu 30 la suta a numarului de pasageri in 2007

Aeroportul Henri Coanda va inregistra o crestere cu 30 la suta a numarului de pasageri in 2007

Aeroportul International Henri Coanda va inregistra circa 4,5 milioane pasageri, in 2007, in crestere cu 30 la suta comparativ cu 2006, a declarat, joi, directorul de relatii externe al Aeroportului, Valentin Iordache.

'Prognoza pentru anul 2007 prevede un numar de 4,5 milioane pasageri, ceea ce reprezinta o crestere de circa 30 la suta fata de anul 2006, cand s-a inregistrat un trafic de 3,5 milioane pasageri', a precizat Iordache.

Compania isi propune o extindere masiva a capacitatii de la 4,5 milioane la 25 de milioane de pasageri, printr-o investitie de 450 milioane de euro pentru dezvoltarea a doua noi terminale in cadrul unui amplu program de dezvoltare, care se va finaliza in anul 2020.

In 2007, reprezentantii Aeroportului vor finaliza faza a II-a si a II-a extinse ( constructia halei de intretinere echipamente aeroportuare si corp de legatura dintre cele doua terminale). De asemenea, in 2007 va demara ultima faza (faza a III-a) de modernizare a Aeroportului, ce urmeaza a se finaliza in 2009.

Ultima etapa prevede extinderea salii de imbarcare pana la 12 avio-punti si conexiune cu cele doua terminale. Totodata, vor fi extinse aerogarile de plecari internationale, 50 la suta, si cea de sosiri internationale, cu 50 la suta.Aeroportul isi va moderniza fluxurile in conformitate cu Acordul Schengen, un salon oficial modernizat, urmand sa fie modernizata pista 1 si sa fi construita o noua parcare.

Tot in 2007 este prevazuta demararea studiilor de prefezabilitate/fezabilitate aferente programului de dezvoltare a infrastructurii Aeroportului pe termen lung care prevede dezvoltarea infrastructurii conexe de transport rutier si pe cale ferata, in vederea asigurarii accesului in zona de est a Aeroportului.Va fi construit un nou terminal de pasageri si o platforma multimodala destinata transportului cargo.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori