Aeroportul Henri Coanda a fost certificat ca aeroport international

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 13:38
2220 citiri
Aeroportul Henri Coanda a fost certificat ca aeroport international

Aeroportul International Henri Coanda (AIHCB) a fost certificat ca aerogara internationala, indeplinind toate conditiile prevazute de noua legislatie in domeniu, in vederea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, precizeaza Mediafax.

Certificarea ca aeroport international este o cerinta obligatorie pentru aderarea la spatiul Schengen si pentru a putea opera zboruri in statele non-Schengen.

Astfel, aeroportul a fost evaluat, in perioada iulie-august, de catre o comisie numita printr-un ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, care a verificat daca indeplineste cerintele necesare, a anuntat, luni, CNAB.

Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Sanatatii.

Potrivit raportului comisiei de evaluare, actuala configuratie a terminalelor aeroportului Henri Coanda, indeplineste toate conditiile de certificare ca aeroport international, precizand ca AIHCB asigura "un nivel optim al facilitatilor si serviciilor necesare pentru o procesare rapida a pasagerilor, echipajelor aeronavelor, bagajelor, marfii si postei".

Dupa finalizarea lucrarilor de extindere a salii de imbarcare, care va introduce modificari semnificative in actuala configuratie, prin cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor la sase milioane de pasageri anual si a gamei de servicii oferite, administratorul aeroportului va solicita reevaluarea in scopul verificarii indeplinirii conditiilor de certificare ca aeroport international, in noua configuratie.

"In ceea ce priveste Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu au fost initiate demersurile pentru reorganizarea terminalului de pasageri, urmand sa se transmita catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii solicitarea de certificare ca aeroport international si pentru acest aeroport", se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Aeroporturile Otopeni si Baneasa sunt administrate de CNAB, aflata in subordinea Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
Chiar dacă par două concepte foarte asemănătoare, refurbished și second hand se referă la lucruri complet diferite. Mulți încă le confundă, tocmai din cauza faptului că nu există o...
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Cel mai mare eveniment fizic Gomag din acest an are loc pe 21 martie, la Nord Events Center, București. Gomag SUMMIT & eCommerce Fest devine deja un eveniment emblematic al echipei ce a...
#aeroport, #coanda, #henri, #international, #schengen, #spatiul , #stiri Aeroportul Henri Coanda