Vasilescu: taranii nu pot castiga, pacalind clientii

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 14:57
1951 citiri
Vasilescu: taranii nu pot castiga, pacalind clientii

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, a declarat vineri ca sunt mari probleme cu agricultura in Romania, iar taranul roman nu intelege ca nu poate castiga pacalind azi un client si mane altul sau vanzand produse care nu sunt traditionale, informeaza NewsIn.

"Avem mari probleme cu agricultura in Romania, intr-o tara care are pamant foarte bun, dar oameni care nu mai stiu sa faca agricultura (...) Vin acum taranii in Bucuresti si in orasele tarii, unde s-au deschis aceste targuri cu produse traditionale. Nu intelege taranul roman, si nici nimeni nu il ajuta, ca nu poate sa castige din faptul ca pacaleste azi un client si maine altul.

Produsele lor sunt murdare, sunt netraditionale. Branza cu apa multa, da branza de vaci si zice ca e de capra si multe altele.

Acestea sunt probleme care nu sunt marunte, sunt probleme ale acestei societati si sunt probleme care ne tin pe loc. Pentru ca daca nu avem agricultura este pentru ca nu avem servicii care sa sprijine agricultura", a spus Vasilescu vineri, la un seminar organizat de cotidianul Romania Libera.

Acesta a subliniat rolul educatiei in dezvoltarea agriculturii romanesti, care ar trebui facuta de intreaga societate civila.

"In perioada interbelica, Spiru Haret era ministrul invatamantului. El a mobilizat invatatorii de la tara intr-o opera de educare a taranimii. I-a invatat sa ia credite. Creditul agricol a contribuit foarte mult in perioada de dinainte de primul razboi mondial la dezvoltarea agriculturii romanesti (...)

Pentru ca astazi nu se mai ocupa nimeni de taran, aceasta cultura economica nu poate fi facuta numai de niste profesori, nici de Banca Nationala, care s-a angajat de mult in actiuni pe acest plan.

Ea trebuie sa fie facuta de intreaga societate civila, invatamant, profesori, presa, preoti, tot ce este in aceasta tara are capacitatea de a se tranforma intr-o catedra educationala.

Si atata vreme cat nu dam importanta educatiei si nu dam importanta scolii, nu prea avem speranta, pentru ca exista un dicton: un popor valoreaza in ochii lumii tot atat de mult sau de putin cat valoreaza scoala in ochii lui", a adaugat Vasilescu.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#agricultura, #economie, #educatie, #produse, #tarani, #adrian vasilescu , #stiri Adrian Vasilescu