Vasilescu: Iesirea din recesiune poate avea loc in 2011, asta nu inseamna iesirea din criza

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 16:54
1471 citiri
Vasilescu: Iesirea din recesiune poate avea loc in 2011, asta nu inseamna iesirea din criza

Iesirea din recesiune poate avea loc in 2011, dar depasirea acestui prag nu inseamna si iesirea din criza a economiei nationale, a declarat, joi, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, prezent la o intalnire ZF Expert, informeaza Mediafax.

"Nu avem nici o sansa, din punctul meu de vedere, sa iesim din recesiune in acest an. Sa speram ca iesim din recesiune la anul, in 2011, dar asta nu inseamna ca iesim din criza. Si dupa ce vom iesi din criza vom mai avea de furca cu cateva aspecte ale crizei, cum ar fi somajul, cu problemele de creditare, cu restructurarea", a spus Vasilescula la ZF Expert.

Criza este un concept care include termenul de recesiune, acesta din urma fiind efectul primului, a adaugat Vasilescu.

"Foarte multe persoane fac confuzie intre cei doi termeni. Multi spun criza si inteleg recesiune, iar altii spun recesiune si inteleg criza. Criza inglobeaza recesiunea, si nu invers. Recesiunea este o faza a crizei, faza cea mai grea", a spus consilierul guvernatorului BNR.

Intrebat daca economia Romaniei va creste cu 1,5% in 2011, asa cum estimeaza FMI, Vasilescu a spus ca nu trebuie trebuie privita aceasta estimare ca o prezicere, ci ca o tinta.

"Batalia Romaniei in 2011 trebuie sa fie atingerea acestei cifre", a mai spus consilierul guvernatoruluui BNR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recesiune criza romania iesire vasilescu , #stiri Adrian Vasilescu